Cenejsi testi nosecnosti
Zivjo!
Tudi sama se trudim zanositi in ker vsak mesec nestrpno pricakujem dan ko bi morala dobiti menstruacijo, ki pa ni cisto redna, napravim test 30. dan. CB je kar drag v primerjavi z drugimi, ki pa ravno tako deujejo. Kupila sem ze nekaj razlicnih, tako da imam racune za vse naslednje. ker oglasujejo le CB sem ga na zacetku kupovala, enkrat pa me je vprasala farmacevtka, ce zelim katerega cenejsega.
CB: 1270 sit
Baby check mini (2kom): 744 sit
Romed test nosecnosti A1 kaseta: 352 sit
Romed testni trak: 282 sit ,
Res ne izgledajo tako lepo, zadnji je le papirnat trakec, kot pH listki, ampak delujejo pa na isti nacin.
Zanima me se nekaj: Junija sem nehala jemati tabletke, Diane 35. Moja menstruacija je od takrat neredna. Predno sem jih zacela jemati sem jo imela na 28 dni. Sedaj pa sem jo imela na zacetku na 15, nato 22 dni sedaj pa na 32 ali celo34 dni. Ali je to obicajno? Kateri dan naj bi potem imela ovulacijo?
Hvala za vaso pomoc?
Mya, meni se jezgodilo isto. Ko sem nehala jemat tablete sem imela 3 mesece lepo na 33 dni M, potem se je pa vse zmešalo. En mesec na 36, pa potem na 45, pa spet 36 in spet 42. Noro. Zato nikoli nisem vedela kdaj je ovulacija. Pa sem si nabavila knjigo Naravno in zanesljivo od Mohorjeve družbe in jo naštudirala. Tako sem se naučila sama ugotavljati ovulacijo in po 3-h mesecih zanosila. Danes sem v 16. tednu in sem neskončno vesela, moja pikica me že pomalem rahlo brca. Če imaš tako redne M ne moreš po izračunih vedeti kdaj je ovulacija, zato se je bolje naučiti sama ugoravljati ovulacijo s pomočjo sluzi, temperature in še nekaterijh dejavnikov, ali pa kupiti ovulacijske teste in jih delati ene 5 dni pred pričakovano ovulacijo, da je test pozitiven pol pa v akcijo, kajti test je pozitiven 24-48 ur pred ovulacijo, zato je dosti časa za akcijo, da ujameta ovulacijo!
Upam, da sem kaj pomagala, pa srečno!
Žal vam moram oporekati kar se tiče enake kvalitete testov nosečnosti. V avgustu sem v razmaku 5 dni naredila dva “cenejša” testa Romed, ki sta oba pokazala, da nosečnosti ni. Ker sem bila še vedno v dvomih sem kupila še najdražji test Clearblue (naslednji dan), ki pa je pokazal da sem noseča. Če torej preračunam, sem namesto 1270 SIT, porabila skoraj 2 tisočaka. Mislim, da se bolj splača plačati za kvaliteto pa vsaj ni nobene negotovosti.
Jana
Meni je Romed vedno kazal prav, res pa je da nisem delala testov pred izostalo menstruacijo. Sicer pa, ce se ne dela obeh testov na istem urinu, se tudi ne da govoriti o bolje in slabse obcutljivem. Ce je bil CB kasneje narejen in je pokazal pozitivno, se ne pomeni, da je bolj obcutljiv. Saj bi bil Romed kasneje tudi lahko pozitiven.
Mogoce pa malo v razmislek – pred leti sem prebrala neko studijo o uspesnosti zanositve in tam je bilo nekako tako razbrati, da je pride pred izostankom menstruacije strasno pogosto do “splava” (ce se prav spomnim, 6x na 1 uspelo nosecnost – to se mi sicer zdi malo prevec, ampak tudi ce je pol manj je se vedno veliko). Seveda je radovednost huda rec – ampak jaz osebno mnogo lazje prenesem dejstvo, da nisem zanosila, kot pa da je prislo do spontanega splava. Poznam pa oba obcutka.