Najdi forum

cene za polaganje knaufa

Knaufar mi je montiral knauf v kopalnico in eno steno v kuhinji.
Vsega skupaj ca.25m2. Od je naredil dve škatli (namesto ravne stene je na eni steni naredil polico-odmik od stene 20cm in na eni steni za zračnike škatlo 20cm globoko, pol metra široko in do vrha.

Za vse skupaj (delo, material – tudi izolacija Ursa) 800 eur, kar se mi zdi ultra preveč.

Ja – naredila sem napako, nisem ga vprašala za ceno. Vodovodar ni mogel nadaljevati brez te faze in sem ga poklicala da zrihta in evo.

Enega sem še vprašala za ceno in mi je rekel da dela ca. 20eur na m2, kar pomeni da moj hoče ca. 300 eur več (če urso že odštejem).

Po kakšnih cenah so delali vam?

Vesela bodi, da ti je sploh prišel za tako majhno količino.

Nerodna situacija. Še če ti vnaprej povedo za ceno, potem skušajo iztržiti več. Ti si se pa kar sama ponudil-a, da te nateg…
Nam so junija delali mansardo (navadne knauf plošče, izolacija, delo) za 20 eur na m2. Če so ti v kopalnico dali vodoodporne plošče naj ti bo v tolažbo vsaj to, da so te plošče dražje.

Ja vem da sem se sama nategnila, o tem sem celo razmišljala medtem ko sva se pogovarejal in sem si rekla – ajd, men se mudi, saj niso vsi taki … – pravijo da vsaka šola kaj stane (če druge tolažbe nimam)

Sanjači. Kdo vam je polagal kanuf? ali je dal ves material za 20 evrov?

Za 20€ delajo taki, ki v podjetju v katerem delajo pokradejo material.

Obdelava mansarde. Izolacije 25cm, plošče, bandažiranje, kitanje. Material in delo 24€ na kvadrat. Ima svoj s.p. in tri zaposlene. Posavska regija.

Pa še mimogrede, tiste vodoodporne plošče niso bistveno dražje.

Mšv, lahko napišeš kateri je ta izvajalec. Verjetno ni skrivnost, če je s.p.

Ups, ups, sva z vseznalcem še enkrat preračunala. Material in delo naju je prišlo 35 ur/m2.
Tel. mojstra pa ne dam (tudi če bi bil po 20 eur), ker nismo bili 100% zadovoljni z njim.

MŠV. KAKO STE BILI ZADOVOLJNI Z NJIM. MI DAŠ TELEFONSKO ALI PA VSAJ NASLOV FIRME.
HVALA.

Hm – ugotavljam, da so cene zelo različne,kontaktirala sem par knaufarjev.
Zgleda tudi, da sem vseeno nekoliko pretirano reagirala, ko mi je povedal ceno.
Sicer sva z izdelkom zelo zadovoljna, prišelj je tudi po priporočilu vodovodarja, ker velja za zelo dobrega majstra. Torej plačala mu bom ca 32 eur/m2.

Drenik Boštjan s.p.

Leskovec pdri Krškem.

Zelo soliden

Imam s.p. z 14 delavci zaposlenimi za nedoločen čas.
Naj povem, da izdelava spuščeni strop, 20cm izolacije z bandažiranjem pod 30€/m2 nikakor ne more biti izvedljovo. Če hočem, da pošteno plačam delavca (za 500€ seveda nihče ne bo delal cel mesec), trgovini material, davke, prispevki za delavca, ustrezna delovna obleka za delavca,ustrezno orodje, kvaliteten material, tovorno vozilo…cena ne more biti nižja. Kajti v nasprotnem primeru sem primoran nekomu neplačat in tako se začne dolg za dolgom, blokiran poslovni račun in seveda propad podjetja. Tukaj pa je seveda še inšpekcija, ki te spremlja .
Podjetniki malo se zamislite nad temi vašimi nenormalno nizkimi cenami!!?? Sami ste si krivi, da zaslužite le za golo preživetje. Boljše, da greste v službo drugam, če mislite delati za tako ceno, saj če boste v službi pri nekomu drugemu boste dobili plačo za 8. ur, potem se pa posvetite svojim potrebam.Če pa imaš svoje podjetje moraš biti aktiven in dosegljiv 24ur na dan, odgovoren za vse svoje delo in delavce.

MŠV. HVALA.

nam pridejo delat knauf čez dva tedna.zmenili smo se za ceno že prej.če nabavim material sama,pride 7 eu m2,če pa oni,pa za 70m2 ,z zaprtjem geberita,pa za vrata mi morajo postavt konstrukcijo.oni zbandažirajo in pokitajo,kot sem razumela,pa pride vse skup 2.200 eu,s tem ,da je to spušen strop,razpon do strehe je visok,vmes dajo urso menda 20 ali 25 cm.

vam sporočim ,ko končajo in če so ok.baje nej bi bili,saj nam te majstre,kot tud fasadne,dajo v trgovini,kjer nabavljamo robo za gradnjo,oni pa tud.

še za strokovnjake vprašanje,a je treba dati tud foljo paropropustno?oni jo ne zagovarjajo,kaj menite vi?

Glede paropropustne folije … hmm
Meni so na Ursi svetovali tako: če so pod kritino deske zbite čist skupaj, brez lufta med njimi, se pravi streha zaprta potem naj bo tudi pod urso nepropustna folija. Če pa je med deskami razmak in zrak komot kroži pa je bolje dat paroproputno folijol. Logika torej, ali naj bo odprto z obeh strani ali pa z nobene.

A ste vprašali za ceno tudi kakega drugega knaufarja ali samo te majstre ‘iz trgovine’?

še ene,samo so cc 1.000 eu dražji od teh.ti so dobri,preverjeno.

vtipkaj v google “paro zaporna folija” in peveri mnenje proizvajalcev izolacije in zrmk. Vsi po vrsti priporočajo paro zaporno folijo.
Meni se zdi logično – para v izolaciji kondenzira in vlažna izolacija je slabši izolator.
Se pa nisem spuščala v to, kolikšen je strošek folije in če poslabšana izolacija bistveno vpliva na strošek ogrevanja.

Živjo!

Tudi sam sem bil v dilemi okoli paropropustne folije in sem se na koncu odločil tako, da sem na deske (pod kritino) dal tyvek paropropustno folijo, med špirovce urso in pod njo alu folijo, potem pa odvisno od prostora ponekod knauf, drugje pa obloge.
Kako pa se bo to obneslo bomo videli v prihodnosti.
Nekaj višje stroške materiala pa smo nadoknadili z lastnim delom.

Lp

Macola – ste urso dali samo med špirovce ali ste eno plast tudi križali povrh?

New Report

Close