Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Cena projekta plinske instalacije

Cena projekta plinske instalacije

Na nobenem od slovenskih forumov ne zasledim, koliko stane projekt plinskih instalacij za hišo. Konkretno za priklop plinske peči (cca 25kW) za ogrevanje hiše in pretočno ogrevanje sanitarne vode. Omarico in dovod na hiši že imamo v neposredni bližini kurilnice. Ali kdo ve oz. ima kakšne zanimive izkušnje? Bolj točno v okolici Kranja.

Vprašal sem že prodajalca plinskih peči, pa pravi, da se s tem ukvarjajo instalaterji. Sem pa dobil zanimiv namig, če da »včasih« zadostuje že skica in ni potreben projekt. Imam pa malce slabe občutke, da mi bodo hoteli skico zaračunat kot projektno dokumentacijo, katere cena pa se lahko dobro navije.

A gradbeno dokumentacijo od hiše imate? Saj sama namestitev radiatorjev je enaka kot pri drugih vrstah peči, ker gre res samo za peč. Topla voda se pri plinski peči običajno zagotavlja s pretočnim grelcem (ki je v sami peči in ne rabiš posebne dokumentacije za to). Skratka, razpeljava cevi do radiatorjev in njihova zmogljivost bi morala biti cirka taka kot pri drugi vrsti peči. Zakaj bi ti inštalater zaračunal skico ali celo dokumentacijo, pa ne vem (poznam ljudi, ki so prešli na plin iz drugega vira, vendar nihče za to zamenjavo ni pridobival neke dokumentacije, če so že prej imeli centralno ogrevanje).

New Report

Close