celonočno dojenje
Mame, imate izkušnje?
Moja alergična 7,5 mesecev stara hči se ponoči doji na tričetrt do 1 ure celo noč. Alergijo ima na mleko, moko, jajca. Kaže se z driskami in jokom.
podnevi zdrži brez hrane 2 do 3 ure. Noče goste hrane, se samo doji kljub vsakodnevnim poskusom uvajanja.
Je potrebno toliko nočnega hranjenja? Če ni, kako ste tega odvadili?
S prvo alergično hčerko sem 3 tedne prebedela, da se je odvadila nočnega hranjenja, samo je vsaj dudo hotela, druga še dude noče.
moja se je dojila na 2uri, ne glede na čas dneva in ni hotela ne dude ne flaške. v času ko jo je črvičlo, pa tudi na 15 min (alergija na KM in jajca), če ji je sploh uspelo sesat. tako sva se dojili nekje do 1. leta, ne glede na to da sva pri 6 mes. začeli z uvajanjem GH, ampak ta GH je bila dodatek k dojenju, tolk malo je je zavžila. sicer se je dojila do 2 let. se mi zdi da se je po 15 mes., ko sem šla nazaj v službo, postopno odvajala nočnega dojenja, pa še to šele ko sem v službi rekla naj me poskusno pišejo en mesec v nočno, da bi se morda odstavila. ma se je izkazalo, da ko me ni doma, dojenja ne pogreša, ko sem bila doma pa se je hotela cartat in me je ko sme prišla iz službe čakala, in se takoj začela cartat z dojenjem. ma tvojo otrok je še tolk majhen in še uvajanje GH je skoraj neuspešno, kot pišeš, da najbrž res potrebuje toliko dojenja. ma če mu ni dobro in zato slabše spi, najbrž tudi pogreša tvojo bližino in se zato še dodatno želi potolažit. kako se kaj diete držiš ti, paziš da resnično ne zavžiješ kaj kar mu lahko škodi in mu krati spanje?
po moje če ne hujša in če boš ti zmogla, še nekaj časa nadaljujta tak režim kot ga imata, (ponudba glede na povpraševanje) in se še naprej trudita da bi vsaj postopno uvedla GH. ma kolk časa boš tak tempo zdržala ti, ne vem.
jaz sem začela z sadnimi in zelenjavnimi sokovi, in potem z sadnimi in zelenjavnimi kašicami. ma moja npr. ni marala zmiksanega ali naribanega sadja, vedno sem ji morala sproti strgat z žličko iz sadeža. enako potem tudi pri drugi hrani, ko smo uvajali meso ali zelenjavo, sem le to morala na drobno narezat.zelo rada pa je imela npr. bučkino omako z rižem ali pirie krompirjem (seveda brez mleka, smao stisnjen krompir). od začimb pa sem vendo uporabljala sol in kumino. v tem primeru so pa bučke in ostala zelenjava lahko, celo morale bit zmiksane, če sem hotela da je.
pomagala ti najbrž nisem veliko.