celiakija bruhanje
Moja štiriletna hčerka ima celiakijo, na dieti je že več kot eno leto, izvidi so: “stanje se je normaliziralo”. Odkar smo na dieti, doma ni nikoli več bruhala, večkrat pa bruha v vrcu in sicer poje kosilo nato gre počivat in ko vstane kosilo izbruha. Ali se je komu od vas dogajalo podobno? Ali je možno, da v vrcu delajo “napake” in da punčka bruha, ker je zaužila gluten? V kuhinjo smo dali natančna navodila, ves čas smo v navezi z dietetičarko. Vem, da lahko do vnosa glutena pride zelo hitro ne vem pa, kako naj bi delo v kuhini še bolj nadzirala.
Lp, Sergeja
Pozdravljena,
Moj otrok je na dieti dobro leto in pol, šele sedaj se je stanje ttg normaliziralo, ema pa ima še pozitivno. Glede na to, da se stanje dolgo časa ni normalizalo smo bili stalno v stiku z vodjo prehrane in kuhinjo. Vedno vnaprej dobim jedilnik za cel mesec in ga pregledam in morebitne nejasnoti razrešim z vodjo prehrane. Menim, da naše pripombe upoštevajo. Problemov z bruhanjem pa nismo imeli. Opazila pa sem, da otroci nosijo razne sladkarije (na skrivaj) v vrtec in si jih med seboj delijo. Naš otrok ve, da ne sme vzeti stvari, ki je ne pozna. Večkrat sem opozorila tudi vzgojiteljice kaj otrok lahko je in vedno ima tudi svoje sladkarije(prinesemo jih tudi sami), ki jih dobi v primeru, da nekdo praznuje rojstni dan.
LP
Irena
Hello Sergeja!!
Nič se mi ne javiš na službeni mejl 😉 . Mi smo ravno dobili izvide da tudi pri J. šepa dijeta, doma pa imamo skoraj že laboratorijsko stanje. Ravno danes grem prosit v vrtec naj še bolj pazijo pri razdeljevanju hrane, v kuhinji je pa pač tko kt je. Tam zraven pa itak ne moreš bit, če pa bo kuharca pomešala navadno omako in omako za celiakaša z isto žlico, pa sigurno ne bo priznala. Grozno pa je da pri takih prekrških nastradajo otroci, pri nas npr. se je v zelo blagi obliki pojavil dermatitis, ampak tamalo pa vseeno full srbi.
pozdravček Simona
Sergeja, ne morem se ti še javiti, imam mejl v okvari, čakam da ga usposobijo.
DEFINITIVNO CELIAKIJA NI OZDRAVLJIVA BOLEZEN ALAMUT, so ljudje katerim se prekrški takoj pokažejo, so pa taki ki lahko več časa uživajo normalno hrano pa je vse ok, kasneje jim pa bolezen udari ven kot tumorji na črevesju, osteoporoza…. dej pejt mal prebrat strokovno literaturo, ti bo hitr vse jasno, da celiakija ne zgine kar čez noč.
Prav imate Simona, z kemijo postopoma ne bo več nobena bolezen ozdravljiva. Narava , koliko jo je še ostalo – nezastrupljena, pač marsikatero bolezen pozdravi. Berite tudi strokovno literaturo “vshoda” in/ali ruskih strokovnjakov. Ne obsojajte vnaprej – pustite tudi to možnost, da je tudi CELIAKIJA ozdravljiva.
…. kasneje jim pa bolezen udari ven kot tumorji na črevesju, osteoporoza….
Ali veste kje so vzroki tumorjev, osteoporoze,…
Tudi pri zdravljenju z kemijo – medikamenti, prihaja do omenjenih izbruhov – MAR NE!
NAPAČNO SKLEPATE !! Bancha
Tu največ zaslužijo proizvajalci in prodajalci dietne prehrane ter farmacevtska industrija ( katerim ni cilj, da oseba hitro ozdravi, saj bi potem izgubili potrošnika).
Moj namen pač je, pomagati otroku do izboljšanja zdravlja po naravni poti, z naravnimi izdelki, kateri nimajo stranskih učinkov. Kadar se gra za otroke – poskusno količino (dokler se ne pokažejo pozitivni rezultati ) podarim. Stvar posameznika pa je ali bo izdelek tudi vnaprej (v korist zdravlju) uporabljal ali ne.
Za takšno dejanje, si zaslužim neposredno spoznati starša in otroka. Se z njimi pogovoriti, si izmenjati informacije, morda bomo ostali celo dobri prijatelji,…
Če bi me mikal (izključno) zaslužek, bi se lotil polaganja keramike (delo na črno 5-7 EUR-ov na kvadratni meter – 50 – 100 EUR -ov na dan in brez čuta odgovornosti).
P.S.
Nismo vsi “lovci na denar”, nekaj nas je še vedno VOLANTERJEV
Kolikor sem razumela, poskusno količino tvoje “naravne prehrane” brez stranskih učinkov daješ zastonj, potem pa seveda proti plačilu. V čem se pravzaprav razlikuješ od tistih, za katere praviš, da služijo na račun bolnikov – proizvajalcev dietne prehrane???
Praviš, da bi se lotil polaganja keramike, če bi te mikal izključno zaslužek. Hehe, pri keramiki je potrebno delati od jutra do večera in to kar trdo, zaslužkarji tvoje vrste pa služijo na račun lahkovernih ljudi in se jim pri tem ni potrebno posebej pretegniti. Seveda ni primerljivo.
Razen seveda, če sem popolnoma napačno razumela in svojo naravno prehrano čisto zastonj in iz ljubezni do soljudi podarjaš pomoči potrebnim ljudem. V tem primeru se ti seveda opravičujem za izrečene besede.
Ničesar Vi niste razumela. 1. ) to ni “moja naravna prehrana”, tudi jaz sem samo uporabnik in jo le priporočam – glede na lastne izkušnje.
2. ) v čem se razlikujem od drugih – to vedo tisti, ki so se z mano pogovarjali iz oči v oči – tudi Vam je dana priložnost (edino, če se bojite morebitne hipnoze :))))) ). Kar zadeva dela s keramiko – zelo dobro vem kako je delati, saj sem s takšnim delom (kot samohranilec) izšolal svojega otroka. NE PRIČAKUJEM OPRAVIČILA, tudi Jezus ga ni. Še na križu je prosil očeta : “oprosti jim Oče, saj ne vedo kaj delajo”. Vam je očitno več do tega, da ne bi kdo imel zaslužka, kakor do same ozdravitve; bodi si lastne , svojih bližnih ali drugih ljudi. Še dobro da “FAUŠIJA” ne gori.
Vseeno Vam želim, lepo prihodnost.
Kako samo po sebi razumljivo je postalo, da so ljudje, ki se z določeno stvarjo ne strinjajo in to tudi na glas povedo, nekomu “fouš”. Le zakaj bi vam bila jaz na podlagi tega, kar ste napisali, “fouš”?? Pač prodajate določeno prehrano, ob tem ste pa razvili neko religiozno filozofijo, ki naj bi vaš način prodaje promovirala. Taki kot vi, cvetijo v današnjih časih kot gobe po dežju in velika večina jih posluje dobro na račun lahkovernežev. Da ste vi svetla izjema, ki potrjuje pravilo, vam ne verjamem predvsem zaradi tega, ker se tukaj na dokaj primitiven način oglašujete in bi radi na vsak način dokazali svoj prav in za tiste, ki ne vedo, kaj delajo, oklicali vse, ki vam na prvo besedo ne verjamejo. Ravno to pa s svojo glavo misleče ljudi odvrača od vas.
Naj vam samo dobronamerno namignem, da bi bilo koristno, če bi se namesto v alternativo za določen čas usmerili v kakšen tečaj slovenskega jezika. Ker če tudi govorite tako spakedranščino kot jo pišete, res ne morete prepričati veliko ljudi. Kar dokazuje vaše agresivno oglaševanje na tukajšnjem forumu.
Pa lep pozdrav tudi vam.
Kdo koga prepričuje? Saj niti ne veste, o čem govorim pa že obsojate.
Kar zadeva “moje slovenščine”, sem ponosen na to, kako jo govorim – glede na število jezikov, katere obvladam in na mojo izobrazbo. Pač, nisem imel možnosti se šolati na “visoke šole”. Sem pač zato bolj človeški in z razvitimi čustvi do sočloveka.
Mi lahko priporočate kakšen BREZPLAČEN TEČAJ – kolikor mi je znano, so vsi tečaji plačljivi.
Sergeja, kako je z ostalimi alergijami? Iz srca sicer upam, da jih ni, a pri naši družini so ostale alergije ( eni na mleko, jajca, drugi na kvas, med, cel kup zelenjave, sadja…..) dodaten problem. Posebno nas skrbi, kaj bi se zgodilo s prehrano, če bi kdo moral v bolnišnico? Ker so alergije večinima ugotovljene na Bicomu in po lastnih preverjanjih, jim uradna medicina ne verjame čisto in zato ……
Če ne vem, o čem govorite, je to zato, ker ne znate povedati in ker očitno nekaj prikrivate. Na jasno vprašanje dajete nejasne in zamegljene odgovore. Že veste, zakaj.
Brezplačnih tečajev, ki ponujajo neko znanje in ne prodajajo megle, ni. Tako tudi tečajev različnih jezikov ne boste našli brezplačnih, razen mogoče če se ga loti kakšna usmiljena duša iz čiste ljubezni do sočloveka. Mogoče bi se pa vi začeli s tem ukvarjati, ko pravite, da obvladate veliko število jezikov, poleg tega pa ste tudi “zelo človeški z razvitimi čustvi do sočloveka”. Verjamem, da bi imeli kar nekaj učencev, ki bi vam lahko vračali tako, da bi vas poučili o osnovah slovenščine. Podarjenemu konju se pač ne gleda v zobe, pa čeprav so mogoče malenkost piškavi.
Če bi se v nadalje radi izognili temu, da ljudje ne vedo, o čem govorite, se nedvoumno izražajte. Nihče namreč ne ve, ali ponujate svoje storitve brezplačno ali so plačljive, ali mogoče ljudje plačajo v kolikor mislijo, da ste jim pomagali (znani trik, kjer ljudje plačujejo še več kot bi, če bi jim povedali tarifo – ki je pa seveda ne smete, saj najbrž niste registrirani). Nihče niti ne ve po vaših dosedanjih postih, kaj pravzaprav ponujate. Ampak vaš namen je najbrž ravno ta, da v ljudeh vzbudite zadostno radovednost, da vas kontaktirajo osebno. Potem je le še majhen korak do prvega obiska. Žalostno pri vsem tem je pa seveda ravno to, da velikokrat nasedejo tisti, ki resnično potrebujejo strokovno zdravljenje ali strogo dieto. Kar pa vam tako in tako ni mar, saj ne odgovarjate za storjene napake. Ali pač?