Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Celiakija, alergije, driska

Celiakija, alergije, driska

Sin, ki ima celiakijo in množico alergij, ima že tretji dan močno drisko, prvi dan je bila tudi telesna temperatura celo 4o,2, sedaj normalna. Je skoraj nič
(banana, naribano jabolko, rižev sluz), pije dovolj vode ( občasno soljene) in nesladkane franck kave.
Ali kdo ve, kako na drisko vpliva kvinoja? Bi bila primerna? In kaj bi bilo z juho iz celiax moke? Ne vem, če bi bila v redu, saj moka vsebuje krompir. Hvala za nasvete.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Mislim, da okoli nas potuje virus – tudi moja hčerka ter midva sva ga prebolela – en dan vročina potem pa želodčne težave ves teden. Mi nismo imeli posebne diete, nekje sem prebrala, da naj ob driski otroku dajemo veliko tekočine in hrano, ki mu paše ter da posebna dieta ni potrebna. Naši itak cel teden ni pasalo nič. Glede kvinoje čisto laično mislim, da bi bila ok, tudi mi smo jo zaradi diete s celiakijo začeli uporabljati – kot nadomestek kus-kusu. Kako pa jo delate vi?

Da, izkazalo se je, da je kvinoja v redu. Običajno jo uporabljam za zakuho v juhi, včasih namesto riža v rižoti, tokrat pa sem jo samo skuhala v osoljeni vodi in jo je pojedel kot “juho” brez dodanih začimb ali olja.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

New Report

Close