CELEBRALNA PARALIZA-DOJENČEK
Pozdravljeni,
pišem vam ker sem zaskrbljena za našega 4,5 mesečnega fantka.
Pred kratkim sem P omenila da opažamo da se večkrat strese med spanjem in ga to včasih prebudi včasih pa zaspi nazaj. Preventivno nas je napotila na nevrološki oddelek na pediatrično kliniko za slikanje. Rekla je da večinoma ni nič takega resnega sama pa sem v skrbeh,saj ko berem na netu je kar nekaj stvari v zvezi s tem npr. celebralna paraliza. ne bi rada paničarila,samo sedaj še sama ne vem kaj je normalno da moj otrok počne in kaj je lahko že zaskbujoče…doma smo sprva mislili da je pač zelo aktiven- da je takega značaja saj je zelo živ .
prosila bi za kak nasvet. naj omenim da je porod potekal normalno, po rojstvu pa je dobil zletenico, ( baje jo dobi veliko otrok), ampak je bil takoj zdravljena.
pa tudi določene mejnike ko bi jih dojenček dosegal-npr. če jih ne v pričakovanem obdobju zakaj bi moralo to kazati ravno na bolezen,..a ni možno da je pač bolj počasen/len ampak vseeno zdrav?
hvala
Spoštovani,
največ kar ste lahko v tem trenutku naredili, ste že naredili. Napoteni ste na slikanje na Pediatrično kliniko in upam, da boste kmalu bolj sproščeni, ko boste opravili slikanje Vašega malčka in dobili izvide. Do takrat pa ravnajte z njim kot do sedaj in dobro ga opazujte, da boste zdravniku nevrologu na PK lahko povedali čim več informacij o njegovem vedenju. In ob tem opazovanju predvsem uživajte in spoznavajte svojega fantka.
Razumem, da Vas skrbi, a majhni tresljaji samo med spanjem so lahko marsikaj, a običajno nič hudega. Več kot številne informacije na netu, Vam bo povedal Vaš občutek in sinčkovo vedenje ter razvoj. In ta je pri vsakem otroku malo drugačen, zato razne primerjave niso smiselne in starše le zbegajo.
Predvidevam, da je to Vaš prvi otrok in lastnih izkušenj še nimate, pa Vas še malo bolj skrbi. Če boste želeli še kako dodatno informacijo, mi lahko pišete na [email protected] in poslala Vam bom tudi kako gradivo v zvezi z informacijo glede mejnikov, ki jih omenjate. Bom pa vesela tudi Vašega sporočila, kaj so Vam povedali po pregledu na PK, saj verjamem, da bo vse v redu.
Srečno in lep pozdrav. Marija
Najlepša hvala za odgovor. Malček ste me pomirili,vendar kot ste že napisali najbolj bomo bili po izvidih.
Res je, gre za prvega otroka in ne veš več kaj je prav da dela in kaj je ”narobe”. Prav zaradi te negotovosti, sem v skrbeh.
Datum imamo določen,vendar izvidi mislim pa da pridejo kasneje po pošti,…tako da bo treba še čakat.