Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija CBCT slikanje

CBCT slikanje

Spoštovani,

Imam vprasanje- zdravnik otorinolaringolog mi je predlagal, da naredim ortopan, da se izključi zakostenelost stilohoidnega podaljska. Imam namreč že 2 leti in pol trajajoče bolečine v vratu, spredaj levo, vrtoglavice, pozimi sem skupaj padla …

Ali je ustrezno, če opravim CBCT 3D slikanje spodnje čeljusti? Ali pa je dovolj ortopan?
Ali pa moram opraviti kako drugo slikanje? Na spletu berem o različnih slikanjih- RTG skeleta, CT skeleta v 3D itd, a se ne spoznam na to in ne vem, kaksne so razlike in kaj bi jaz potrebovala.

Žal sem bolj ali manj prepuščena sama sebi, že več let hodim sama na razne preglede zaradi omenjenih težav, pretezno samoplačniških. No, po mojem sitnarjenju pa je ORL vceraj vendar predlagal, da se izključi omenjeni sindrom.

Hvala vnaprej.
Junijka

Spoštovani,

glede na vaše težave in možno zakostenelost stilohioidnega ligamenta bo najbolje, da opravite CT glave in vratu s kontrastnim sredstvom ter s 3D rekonstrukcijo.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close