carski rez
Pozdravljena!
Pred malo več kot letom dni,sem tudi jaz rodila s carskim rezom v epiduralni anesteziji moji dvojčici.Glede na to,da sem tudi pri prvem sinu imela carski rez,ampak pri popolni anesteziji lahko primerjam.Prvič sem se zelo težko zbudila,pa tudi zelo težko sem začela spet normalno dihat.Pa tudi kasneje na intenzivnem oddelku,mi je bilo težko vstati,zdelo se mi je da me je prvič tudi bolj bolelo in dalj časa sem rabila,da sem prišla k sebi.Mogoče tudi zato,ker sva bila s sinom prvič že pred carskim rezom 16 ur na porodni mizi.Drugič pa ko mi je odtekla voda je šlo vse zelo hitro.V bistvu sem imela srečo,da sem eno uro pred tem,ko mi je odtekla voda jedla kosilo tako,da mi niso mogli dati popolne anestezije.Ker je pa vse napredovalo zelo hitro niso mogli več čakati,zato so se odločili za epiduralno anestezijo.Meni je bilo v bisvu veliko boljše kot prvič.Manj me je bolelo,vse sem spremljala kaj se dogaja,svoji dve pučki sem takoj videla,pa tudi kasneje me je manj bolelo,ni se bilo treba zbuditi,v bisvu sem se zelo dobro počutila.Če bi morala še enkrat roditi s carskim rezom sploh nebi premišljevala ampak bi se še enkrat odločila za epiduralno anestezijo.
Koliko tednov pa si noseča ?Je drugače vse v redu?
Hvala za odgovor, sem že skoraj odločena za epiduralno. Zanima me samo še to, kako je bilo s spremljanjem dogajanja okoli tebe. Je kaJ čuden občutek, ko veš (slišiš?) da te režejo, pa komuniciranje med osebjem…Kako je pa potem, ko popusti epiduralna? A zaspiš, ti dajo kaj proti bolečinam?
Sem v 37. tednu in drugače je vse bp, samo dečvi nepravilno ležita.
Uživaj pa hvala za odgovor!
Meni so rekli,da jih ne smem preveč poslušat,kar se bodo pogovarjali,ampak veš da sem še bolj poslušala.Normalno spremljaš,kar se dogaja,z mano se je anestezistka pogovarjala in mi vse sproti razlagala in moram rečt,da je bila tudi po carskem rezu zelo pozorna do mene.Meni so jih pokazali takoj ko sta prišli ven,ne ne lažem samo eno so mi takoj pokazali,druga pa ni takoj zajokala,pa še vedela sem,da je ona imela zeleno plodovnico tako,da me je še bolj skrbelo,ampak potem je in je bilo ok.Bili sta en dan na intenzivnem oddelku,samo zaradi te zelene plodovnice,ampak potem je bilo ok.
Približno po eni uri sem spet čutila noge,ampak vstaneš pa lahko kasneje kot po CR z popolno anestezijo.Takoj ko sem začela spet čutiti,so mi dali inekcijo proti bolečinam tako,da moram povedati ,da se da zdržat,ne boli zelo.Tudi potem ,ko ti po treh dneh dajo samo še tablete proti bolečinam sem jih poskušala čim manj vzeti zaradi mleka.
Moji dve sta bili ena z glavo naprej,ena pa v čudni medenično poševni legi.Rodila sem v 35.t. in sta bili 2840g in 2780g težki in 50cm dolgi,veliki za 35t. ane.?
Želim ti veliko sreče!
Tina in Tanja!
Tudi jaz sem pred tremi leti rodila dvojčka s carkim rezom, po dvanajstih urah umetnih popadkov, pri nedeljski dežurni ekipi zdravnikov. Žal sem si porod predstavljala drugače, doživela sem ga pa tako kot da me ni bilo zraven. Edina svetla točka je bila anestezistka dr.Novakova, pa tudi sestre v intenzivni so bile zelo skrbne. Ko sem se čez nekaj dni toliko opomogla, da sem stopila na tehtnico, sem ugotovila, da sem izgubila vseh 17 kg, ki sem jih pridobila med nosečnostjo.
Lep pozdrav, Sonja