Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Carobella namaz in alergija na oreške

Carobella namaz in alergija na oreške

Ima kdo morda izkušnje s Carobella namazom? Trije oksi so, eden je brez oreškov in na embalaži ni opozorila glede nakjlučne vsebnosti oreškov. Lahko to uživa punčka alergična na arašide in lešnike? Naprodaj je v trgovinah z zdravo prehrano in tam pravijo, da še niso dobili negativnih povratnih informacij.

LP Barb

Od Carobelle obstaja tudi rožičev namaz. Na deklaraciji sicer piše,da izdelek lahko vsebuje delce oreščkov. Jaz sem pred enim letom, ta namaz nesla preveriti preko BICOM aparata, pa nam je bilo rečeno, da ga naj ne bi užival. Ponovno sem ga nesla pred enim ttednom in stvar je zdaj OK. Otrok jo je začel uživati, ampak res v zelo,zelo majhnih količinah.
1.DAN polovičko jedilne žličke, pa dva dni nič
3.dan polovičko in 5.dan polovičko žličke
In ni nobenih reakciji.Mi vsako hrano uvajamo tudi po celih 14 dni. Tako,da raje premisli, arašidi, lešniki……jaz ji ne bi tega dala za jesti.

lp

Hvala. Spraševala sem za malo starejšo deklico in problem se je na nek način sam rešil, ker ta rožičev namaz vsebuje tudi koruzni škrob, pa nisem vedela, da je na koruzo tudi alergična. Tako, da ga v nobenem primeru ne bo uživala.
Hvala vseeno,
LP Barb

New Report

Close