Čaj
Nič ne bo s čajem. Probale sva šipek, kamilico, komarček, bebe čaj. Pri vseh se začne praskati po očeh, fleki po vratu, obrazu postanejo še bolj izraziti in čisto rdeči, tako da… sem pa opazila, da je blato temno rjavo, drugače ima vedno rumeno. Škoda, sem mislila, da bo šel kak čaj. Aja, pa še celo noč se premetava še bolj.
poskusi sama zmešati ta otroški čaj, jaz sem ga kuhala 2 leti, pa še sama sem ga pila. v vrelo vodo daš malo (odvisno od količine vode- kaj pa vem ščep vsakega) janeža in kumine v zrnu, pustiš da malo prevre, se vidi ko se voda obarva, pa tudi vonj se hitro zazna, potem odstaviš iz ognja in lahko daš še kamilice ( jaz nisem uporabljala filter vrečk), pustiš 3-5 min, precediš in lahko piješ. mi smo pili kar nesladkanega, sicer lahko tudi sladkaš, limona pa nikakor ne paše , vsaj meni ne. sicer pa če meniš da je problem npr. v kamilicah, pa jih ne dajaj noter.
Lp
Ker ima notri čreslovine, eterična olja, nekateri tudi vitamine in minerale v sledovih… Tukaj si lahko pogledaš podrobno: http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=izdelki_po_abc&SID=
Kakšen rooibos čaj si pa kupovala, navaden v vrečki?
Tincci, saj res, sonček Žan me je spomnila – tudi jaz sem naši kuhala roobidos, sama ga še vedno pijem. Najboljši je na merice, ki ga lahko kupiš v prodajalni čajev v City parku (nasproti Morgana oz. Sportine) ali v stari Ljubljani. Slabše kakovosti je v filter vrečkah. Ne povzroča alergij, vendar mi je dietolog na Jesenicah rekel, da je “prazen” čaj, da nima ničesar v sebi, čeprav v reklamah pravijo drugače. Ko boš čaj kupovala (je med najcenejšimi), prosi še za navodila in boš dobila njihov seznam čajev s cenikom in učinkovinami ter pripravo le-teh.
lp