Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Čaj

Čaj

Pije samo vodo, pa bi rada uvedla čaj. Poskusila sem domač šipek, pa ni ok. Kaj predlagate? Bi se hitreje obnovilo črevo kot pa se le na vodi.

Midva pijeva razen vode še komarčkov čaj za dojenčke in ga prenaša.

daj otročku raje čaj za otroke (ciciban,bebi ipd.), ne rabiš sladkat, limone pa reje ne dodajaj ker ne paše ravno , sicer pa je odvisno od okusa. naša ne pije nič kar je rdeče, mislim da gre za kapric, pije pa vse zeliščne čaje, ki so svetli (melisa, lipa, ipd.).

naj se ne bi pilo čajev iz cvetov (npr. kamilice), ampak raje iz listja, npr. melisa. Lahko poskusiš tudi z janežem in komarčkom.

lp

Bo verjetno držalo, ker se po kamilici zelo praska, super, hvala za usmeritev.

Nič ne bo s čajem. Probale sva šipek, kamilico, komarček, bebe čaj. Pri vseh se začne praskati po očeh, fleki po vratu, obrazu postanejo še bolj izraziti in čisto rdeči, tako da… sem pa opazila, da je blato temno rjavo, drugače ima vedno rumeno. Škoda, sem mislila, da bo šel kak čaj. Aja, pa še celo noč se premetava še bolj.

poskusi sama zmešati ta otroški čaj, jaz sem ga kuhala 2 leti, pa še sama sem ga pila. v vrelo vodo daš malo (odvisno od količine vode- kaj pa vem ščep vsakega) janeža in kumine v zrnu, pustiš da malo prevre, se vidi ko se voda obarva, pa tudi vonj se hitro zazna, potem odstaviš iz ognja in lahko daš še kamilice ( jaz nisem uporabljala filter vrečk), pustiš 3-5 min, precediš in lahko piješ. mi smo pili kar nesladkanega, sicer lahko tudi sladkaš, limona pa nikakor ne paše , vsaj meni ne. sicer pa če meniš da je problem npr. v kamilicah, pa jih ne dajaj noter.
Lp

Saj dajem “prave” čaje in ne v vrečkah. Kamilica in komarček nista ok, bom pa res še probala janež in kumino. Še kaj drugega si dala notri?

Tincci, tudi jaz sem poskusila s kumino in janežem, pa je bila koža po njuni opustitvi boljša. Že dolgo pije samo vodo, včasih ji poskusim dati domač ribezov sok, pa ga noče, zanimivo pa je, da je 1 x rada popila po žlički metin čaj.
lp

ja jaz še kamilice, samo kot pišeš ti imata z njimi probleme, čisto mogoče je ker poznam nekaj starejših ljudi ki so alergični na kamilice. kaj pa vem poskusi meliso ali pa lipo, nekaj da spremeni okus, samo tudi na lipo so lahko alergiije. mogoče pa bo otročku janež in kumina kar dober.

Če še ne veste – kamilica, kumina, janež…vse to so pogosto alergogena živila. Naš jih ni nikoli dobro prenašal. Vedno pa se je dobro obnesel Rooibos čaj. Mogoče je vredno preizkusiti še to, čeprav ne razumem, zakaj naj bi čaj črevesju bolj koristil kot sama voda?!

Ker ima notri čreslovine, eterična olja, nekateri tudi vitamine in minerale v sledovih… Tukaj si lahko pogledaš podrobno: http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=izdelki_po_abc&SID=

Kakšen rooibos čaj si pa kupovala, navaden v vrečki?

zato da pač piješ nekaj toplega, samo topla voda ravno ni prijetna.
se pa strinjam da je vse kar si naštela alergen, samo odvisno od otroka kako reagira, mi nismo imeli težav, in tu sem napisala le kar sem dajala sama , vsaka pa mora pri svojem ugotovit kaj lahko in kaj ne.

JA, saj samo zato sem pač to napisala – da ni pač nič čudnega, če kak otrok tudi na te čaje reagira. Seveda je pa potrebno pri vsakem poskusiti.
Tincci, ja, mi smo uporabljali kar tistega iz vrečke od podravke, ker se je dobro obnesel.

Tincci, saj res, sonček Žan me je spomnila – tudi jaz sem naši kuhala roobidos, sama ga še vedno pijem. Najboljši je na merice, ki ga lahko kupiš v prodajalni čajev v City parku (nasproti Morgana oz. Sportine) ali v stari Ljubljani. Slabše kakovosti je v filter vrečkah. Ne povzroča alergij, vendar mi je dietolog na Jesenicah rekel, da je “prazen” čaj, da nima ničesar v sebi, čeprav v reklamah pravijo drugače. Ko boš čaj kupovala (je med najcenejšimi), prosi še za navodila in boš dobila njihov seznam čajev s cenikom in učinkovinami ter pripravo le-teh.
lp

New Report

Close