Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Bulica v dimljah :(

Bulica v dimljah :(

Pozdravljeni!

Imam 32 let in že nekaj časa (cca. mesec dni) opažam bulico v velikosti manjšega zrna graha v dimljah (pregib pri nogi). Bulica je bolečina, kot bi čutil nek pritisk. Bolečina nekoliko izžareva v nogo in trebuh. Drugih težav nimam. Bulica ne raste.
Imate kakšen nasvet zame? Prestrašen sem da je kaj hujšega 🙁

Prosim za nasvet!

Pozdravljeni!

Takole preko računalnika vam žal diagnoze ne morem postaviti. Možnosti je več: lahko je povečana bezgavka (v primeru vnetja sečil ali spolovil-lahko tudi kroničnega, ki lahko poteka brez izrazitih simptomov), lahko gre za ingvinalno kilo. Verjetno pa se najbolj bojite ev. rakavega obolenja. V tem področju so metastaze možne, vendar pa taka bezgavka običajno ne boli, počasi raste….

Če bulica ni izginila, je v vsakem primeru potreben zdravniški pregled pri vašem izbranem zdravniku.

Lep podrav
Mateja

POZDRAVLJENI
v predelu dimelj imam približno 14 dni otrdino v velikosti zrna fižola ki na pritisk z prstom rahlo boli

prosim svetujte kaj naj naredim

Pozdravljeni!

Taka bulica je lahko posledica vnetja (gre za povečano bezgavko v dimljah). Srečamo jih lahko pri raznih vnetjih – zlasti sečil ali spolovil. Vnetja lahko potekajo z malo simptomov (predvsem kronična vnetja). Možna je tudi ingvinalna kila. Medtem ko je možnost rakavih obolenj manjša (bezgavke so v teh primerih neboleče, počasi rastejo, so zraščene s podlago).

Končne diagnoze preko računalnika ne bo možno postaviti. Če bulica boli, se veča vam svetujem, da to spremembo vaš zdravnik vidi.

LP
Mateja

Zdravo,
pojavila se mi je bulica v dimljah pred kakšnim tednom, ki je bila boleča na dotik, zdaj pa več ni. Malo me skrbi. Prosim za vašo pomoč.

Pozdravljeni!

Iz opisa sodeč je težko predpostavljati, kaj bi to lahko bilo. Lahko gre za pruh, povečano bezgavko. Če se bo ponovilo, bi bilo smiselno, če to vidi vaš zdravnik.

Lep pozdrav
Mateja

New Report

Close