bulica pod pazduho, ki se znova ponavlja
Spoštovani,
pod pazduho se mi na vsake nekaj dni pojavi manjša bulica, ki je nekoliko boleča na dotik in koža na tem mestu malce pordela, potem pa po dnevu ali dveh izgine. Inj se zopet pojavi; enkrat pod levo, drugič pod desno pazduho. Ali je smiselno delati pregled, glede na to da dojim-dojenček ima šele dva meseca in se polno dojiva (v enem izmed postov ste omenili, da pri vas predlagate rutinski pregled šele 6 mesecev po prenehanju dojenja). Bolečina sicer ni huda in tudi bulica izgine (zato verjetno ne more biti maligna, ali pač?), me pa stalno znova iritira. Tega preden sem začela dojiti nisem opazila (no, morda nisem bila pozorna na to). Nehala sem se tudi briti pod pazduho in celo deodoranta ne uporabljam za vsak slučaj (tudi nasveta iz vašega posta), pa se mi je bulica znova pojavila. Kaj bi to lahko bilo oz. kaj svetujete?
Po opisu sodeč ni videti nevarno, najverjetneje pa je povezano z dojenjem. Če bi se stanje še stopnjevalo, seveda morate do zdravnika. Deodorantov še naprej ne uporabljajte, pazite na prehrano , higieno in počitek. Praviloma, če ni težav v obdobju med dojenjem, ne priporočamo preventivnega pregleda z metodo BreastScan, ker je to čas, ki bi ga naj namenila dojenčku, pa tudi temperatura v tkivu dojk je zaradi dojenja nekoliko drugačna. V primeru, da imamo težave, (vnetni procesi, tipna sprememba, bolečine) pa jo lahko uporabimo seveda že prej.