Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bulica pod brado

bulica pod brado

Enkrat semvam že pisala, pa mi niste odgovorili. Pišem glede dvoletnega sina, ki se mu je zagnojila bezgavka in je bil operiran ( točno na sredini grla pod brado). Potem je imel par dni notri še dren. Zdaj sta minila dva meseca, pa ima na mestu operacije še vedno približno pol cm debelo izboklino, ki pa ga nič ne boli. Šla sva na ponovni pregled, kjer je zdravnik rekel, da mora na punkcijo te bule, saj ne ve, ali je ostalo to od operacije ali pa ima cisto (in sploh ni imel vnete bezgavke) in bo potrebno celo cisto izrezati.
Ker me je vsega skupaj zelo strah, mi prosim povejte, kako izgleda punkcija bule ( je to pod narkozo, ali kar na živo, bom lahko poleg njega, bo zato moral ostati že zdaj v bolnici) in čez približno koliko časa bodo znani rezultati?
Če ima res cisto, kako huda bo operacija in kako dolgo traja ter kakšni so možni zapleti? Ali je to potrebno operirati takoj ali se lahko počaka še par mesecev? Kaj pa če se za operacijo ne odločim, glede na to, da je zdaj čisto ok?
In še eno vprašanje? Če nima ciste, zakaj mu je ostala takšna bulica in če bo tudi to potrebno operirati?

Saj vem, da mi verjetno na vsa vprašanja ne boste mogli odgovoriti, pa mi dajte vsaj na kakšno, saj me je vsega skupaj zelo strah.

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Jana

Pozdravljea ga.Jana

Bulica ali cista na vratu spredaj je ponavadi prirojena že od zarodka dalje,kar pa v večini primerov izgine že pred rojstvom.Če pa se to ne zgodi,se pokaže v otroštvu ali pozneje.Sprememba ni nevarna in če ne dela posebnih težav se nam z operativno odstranitvijo ne mudi.Če se zdravnik odloči za punkcijo se tega ne bojte,kajti poseg je podoben lahkemu cepljenju.Kot mati dveletnemu otroku ste ob posegu vsekakor lahko prisotna.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close