Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bulica na nožnem prstancu ne izgine

Bulica na nožnem prstancu ne izgine

Pozdrav

Od rojstva imam deformirana mezinca na obeh nogah, ki nista ravna, ampak sta močno ukrivljena proti prstancu. Zaradi tega sicer nimam nobenih posebnih težav. Mi ne povzroča bolečin ali kaj podobnega. Se mi je pa mesec dni nazaj na spodnji levi strani prstanca pojavila bula. Takrat nohtov nisem imel postriženih. V službi sem večino časa na nogah, zato sem začutil bolečino. Pogledam nogo in opazim bulo. Predvidevam, da se je med hojo predolg noht od mezinca drgnil ob kožo prstanca. Del, kjer je bula, je namreč najbolj izpostavljen temu. Bula je bila sprva mehka in bela. Mislil sem, da je žulj, ki bo izginil. Ampak ni. Zdaj je bula sicer nekoliko manjša, koža pa trda, občasno rahlo srbi. Na sredini bulice je majhna črna pikica, ki izgleda kot krasta, ampak je ne morem spraskati dol.

Ali je možno, da gre le za žulj, čeprav po mesecu dni še ni izginil? Ali je kaj drugega? Ali bo bulica sčasoma izginila? Malo je moteča, saj je kar precej izbočena in zlasti med hojo čutim, kako se mezinec ‘naslanja’ nanjo.

Hvala in lep pozdrav

Pozdrav!
V lekarni dobite”distančnik” oziroma gumijast vložek za med prste. S tem boste preprečili drgnenje prstov.
POčasi se bo zadebeljena koža umirila, če pa ne bo v nekaj tednih, potem pa bo potreben obisk pri zdravniku.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close