Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bulica na dojki pri deklici

Bulica na dojki pri deklici

Pozdravljeni. Moja 9 letna hcerka je opazila cca pol cm v sirino in en cm v dolzino veliko bulico za desno dojko, lezeco nekoliko visje od desne bradavicke. Naj povem, da dojk se nima razvitih. Tudi ne menstruacije. Pravi da je opazila, ko se je po pomoti dotaknila v soli in jo je rahlo zabolelo. Ko mi je pokazala, me je skoraj kap, obe sva se ustrasili, saj se ne spomnim, da bi imela sama kaj.podobnega. Na sreco mojega strahu ni opazila. Se pa sekira. Nameravava do zdravnice, a so guzve zaradi vseh teh virusov, zato vas prosim za vase mnenje in izkusnje. Priznam, da me je strah. Na otip je kot podolgovata bezgavka, ki pa to ni. Hvala za vase mnenje, morebitne izkusnje s tem.

Najbolj verjetno gre za popolnoma normalen pubertetni razvoj. Dojke se začnejo razvijate prve, več let pred prvo menstruacijo in kakšno leto pred začetno poraščenostjo spolovila.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close