Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija bulica med brado in grlom

bulica med brado in grlom

Spoštovani,
pred približno enim tednom sem začutil neko bulico/zatrdlino med brado in grlom oz pod jezikom , ki jo tipam lahko s prstom. je približno velikosti graha oz malo manjša. sigurno pa ni zaradi mozolja ker se mi zdi da ni vezana na kožo. drugih simptomov nimam razn obcutek cmoka v grlu ( vrjetno zaradi zivcnosti zaradi te bulice ) =) zanima me kaj menite da bi lahko ta bulica bila. star sem 22 let in nisem nikoli kadil, in tudi nasplošno z zdravjem nisem imel večjih težav.

hvala za vaš odgovor in lep pozdrav

Spoštovani,

pod jezikom sta na obeh straneh podjezični slinavki in izvodili podčeljustnih slinavk. V poteku izvodil so lahko tudi kamenčki – posledično otekanje žlez. V podkožju ( z zunanje strani) je lahko kakšna cista žleze lojnice ali dermoidna cista (aterom). Bolj v globini so bezgavke. Prez pregleda ne morem ugotoviti, kaj si tipate.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close