Bulica
Pozdravljeni.
Danes sem pri trinajstletni hcerki opazila neko izboklino, bulico, ki ji gleda iz noznice. Hcerka je rekla, da jo je najprej zacelo srbeti, da se je praskala in ko je po tem sla na wc, je opazila, da ji nekaj gleda iz noznice. Rekla je tudi, da jo zadnje case pri teku pri telovadbi boli v spodnjem delu trebuha. Narocila sem jo pri njeni zdravnici, me pa vseeno zanima kaj bi lahko bilo?
hm? po tej dikciji bi me zanimalo, če je deklica že imela prvo menstruacijo? Če ne, bi teoretično lahko bil neperforiran himen, ki se boči, ker bi sicer prišla prva menstruacija, pa ne more, ker je nožnica povsem zaprta s himnom. tu lahko pomaga le ginekolog, specializiran za deklice oziroma, na ginekološki urgenci.
Pozdravljeni.
Hčerka ima že eno leto menstruacijo, ki je redna, na 27 dni, traja pa med 5-6 dni, prve dva dni je boleca. Naj povem se to, da sem jo vceraj zvecer ponovno pregledala in opazila, da je ta bulica v bistvu na mali sramni ustnici, zgleda pa kot nek hemeroid. Danes zjutraj je zadeva izginila, zato mi je se manj jasno kaj bi to bilo. Zdravnica nam je narocila, da jo naj redno opazujem, saj pregled ni imel smisla, ker je vse izginilo…
hm?… v tem primeru pa res nimam ideje, za kakšno “bulico” bi lahko šlo. Za zdaj očitno poseben pregled pri ginekologu ni potreben.