Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Bule po vratu

Bule po vratu

Spoštovani!
Najprej naj na kratko napišem, da sem že od nov. 2006 opazovala povečane bezgavke, ki se niso zmanjšale.Odšla sem k svojemu zdravniku in je dejal, da ni nič,če so povečane.Nisem bila prehlajena in nisem imela nobene bolezni.Čez kakšen mesec sem odšla k pljučnemu zdravniku zaradi kontrole,sem alergik.Vprašala sem tudi njega in mu pokazala,dejal je, naj povem svojemu zdravniku in me naj da na pregled ORL.Tudi pri dermatologu sem bila in pri zobozdravniku, in vsi so dejali, naj se dogovorim s svojim zdravnikom za ORL.
Po sledečih pregledih sem le dobila napotnico za ORL in je bila opravljena meseca mareca 2007.
Zanima me sledeče.Od kod in čemu se mi delajo bulice po vratu,kot manjše mehke bezgavke, ki se premikajo in niso boleče.
Če prepišem iz ambulantnega kartona piše sledeče:
V zadnjem delu regije I.na levi strani je 12,5×6,8 mm veliko, hipoehogeno podoročje.Desno na vratu v regiji II. je 8,5×3,3 in 10,6×4,8 mm velika bezgavka in v regiji III.na desni strani 4,7×2,4 ter 4,6×1,5 mm.
V mesecu juniju mi je drugi zdravnik naredil preiskavo in se je bezgavka povečala v regiji III.7×3 mm,levo pa 5×3 mm.Piše vedno,če se povečajo, naj pridem na kontrolo.
V mesecu oktobru sem ponovno šla na pregled.Sedaj je napisano:
V reg.III sta 4×2 in 6x3mm veliki bezgavki, v reg V.desno 5x2mm in 8x3mm veliki bezgavki.V reg.II levo 11×5 in 12×5 mm veliki bezgavki,ter v področju mastoida levo še 6x2mm velika bezgavka.Omenjajo in ocenjujejo kot reaktivne, svetujejo samoopazovanje, če se pojavijo nove,spet kontrola.
Tipam ponovno nove,očitno se mi večajo.
Mene zanima kako velike bodo,da me dajo na pregled krvi ali se to mogoče ne dela.Kdaj se punktira ali izreže ali kako drugače preveri,da to ni nevarno. Sama sem začutila eno bezgavko tudi v dimljah.Čemu se pojavljajo in kako to,da piše so reaktivne.In kaj naj naredim,če bo nekdo dejal,zakaj niste prej prišli?

Hvala za odgovor.Najbolj žalostno ob vsem je to, da sem se naročila in šele čez mesec dni sem na vrsti za pregled, v tem času pa se lahko marsikaj zgodi ali še bolj zraste ali postane nevarno.

Prijeten dan.

Spoštovana!

Zastopam vašo skrb, vendar če ste že bila tolikokrat pregledana, najveretneje ni nekaj resnega. Ponavadi kri ne pokaže posebnega, je pa mogoče smiselno punktirati eno od povečanih bezgavk, da se vidi, če so res reaktivne.

LP. drIB.

New Report

Close