Najdi forum

Pozdravljeni.
Opazila sem, da imam pod desnim kolenom na levi strani nekakšno oteklino, oz je večje kot na levem kolenu. To sem opazila že pred nekaj meseci. Sklep je popolnoma gibljiv, boli pa me samo ob močnem pritisku. Ali je takšna asimetrija normalna?
Najlepša hvala za odgovor

Spoštovana,

bula v zadnjem delu kolena je običajno zakolenska (poplitealna, Bakerjeva) cista. Gre za izbočenje kolenske ovojnice na njenem najšibkejšem mestu, do katerega pride zaradi nabiranja tekočine v kolenskem sklepu. Nabiranje tekočine je znak draženja v kolenu.

Priporočam Vam pregled, saj je potrebno ugotoviti, kaj v Vašem kolenu je vzrok za bolečino in za nastanek otekline.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close