Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bula na licu

Bula na licu

Spoštovani!

Sin (10let) ima že kakšna dva meseca na licu bulico premera cirka 1cm. Vmes je že skoraj izginila, torej zmanjšala, par dni nazaj pa se je spet pojavila in me je začelo skrbeti. Lokacijo bi najlažje opisala pri spodnji petici vendar kot pravim je na ličnici in ne na dlesni. Zobje ga ne bolijo, tudi zobozdravnik ne najde težave v zobeh, zaenkrat tudi nima plomb (najprej sem pomislila na to zato sem ga naročila na kontrolo). Na otip deluje kakor bezgavka, ga pa boli na dotik. Drugače je prejšnji teden prebolel peto bolezen, na splošno pa zelo zdrav fant. Ni ravno tipična lokacija za povečano bezgavko ob bolezni, zato me malo skrbi. Bi morala na kontrolo k zdravniku? Hvala Vam za vaše mnenje!

Najverjetneje gre  res le za manjšo bezgavko, poglejte na sliki, kje so razporejene mandibularne bezgavke:

Illu quiz hn 03.jpg

Če je manjša od 2×1 cm, predvsem, če je rahlo boleča do boleča, je najverjetneje povezana z nekim vnetjem v tem predelu. Skrbijo nas trde, neboleče in nepremakljive bezgavke, ki rastejo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close