BUČKE ŠPAGETARICE
Poskusila posaditi lani, ampak ni bilo pričakovanih uspehov. Buče so bile zelo majhne, lupina trda kot kamen. Nisem jih poskusila pripraviti, tako da ne vem, če bi razpadle v špagete – baje meso razpade v špagete šele po pečenju. Ampak za vse sem kriva sama, ker debele buče potrebujejo veliko vode in gnojila, jaz sem pa poleti raje na plaži :-).
O bučah je veliko pisala Ruth Podgornik Reš, izdala je tudi knjigo (ali celo dve), ki ti jo priporočam v branje. V njej imaš tudi kup receptov.
SELENA hvala!
Ali je to ta Ruth P. Reš, ki imajo še vrtnarijo ali cvetličarne? Zelo znano mi je namreč ime.
Na vrečici s semeni piše, da moraš cele bučke kuhati 15 – 20 minut, nato pa jih pripraviš na različne načine. Bolj se zanesem na preizkušene nasvete, zato sem se obrnila na forum, pa opažam, da je ta vrtnina – poljščina res novost pri nas, saj ni nasvetov.
Vseeno najlepša hvala!
LP!
Kakteja*
Pozdravljena!
Meni so lani čudovito uspele. Plodovi niso bogve kako veliki, so pa odlični za jest. Jaz sem polovice buč, kuhala na sopari,( lahko tudi v malo vode ) cca 15 minut. Naredijo se čudoviti špageti, ki jih lahko uporabiš za razne zelenjavne omake, kot prilogo, ali pa daš nanje dodatke, kot za pico in malo popečeš. Višek špagetov pa se zelo dobro obnese tudi kot zaloga v zamrzovalni skrinji. Veliko uspeha in LP!