Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija brundanje, godrnjanje dojenčka, refluks ali kaj drugega

brundanje, godrnjanje dojenčka, refluks ali kaj drugega

Spoštovani,
oprostite, če bom malo dolga, a ne vem, katere informacije potrebujete.

7 tednov stara hčerkica je že praktično od rojstva skoraj vsako noč zelo glasna. Med spanjem (tako domnevam, ker ima oči zaprte) zelo naglas godrnja. Zaradi njene varnosti jo imava v spalnici, na ločenem ležišču “posteljici-balkončku”, ki jo podnevi prestaviva v dnevni prostor. Sprva sva bila s partnerjem precej prestrašena, ker se je slišalo, kot da jo nekaj boli ali da se celo noč napenja. Do sedaj smo bili na dveh kontrolnih pregledih in oba pediatra sta rekla, da je to normalno, da se v tej starosti še učijo, katere mišice napeti in katere sprostiti za kakanje. Nisva pa z možem morda dovolj jasno povedala, da to traja res ure in ure. Včasih se med tem ponoči tudi pokaka, včasih jo vmes nahranim (nekje na 2,5 do 3 h ponoči), a godrnjanje se tudi po tem nadaljuje. Včasih je vmes slišati tudi neko požiranje (sline?), a ne vedno. Tudi podnevi med dremanjem in igro včasih to počne, a ne tako redno, vsakih 5, 10 min po minuto in dve skupaj. Tako da verjetno problem ni v postelji ali v tem, da bi bila preveč/premalo oblečena.

Slišati je kot nekaj takega, le da traja ure:
https://www.youtube.com/watch?v=ME4eg87wjDY

Drugače je punčka zdrava, lepo napreduje. Od prihoda iz bolnišnice pridobiva približno 260-270 g na teden. Je polno dojena (8-11x na dan) in na dan pokaka 6-8 pleničk, blato je normalno, mehko, redko. Vse plenice so tudi polulane. Kljub podiranju kupčkov občasno malo poliva, parkrat na teden dobiva nazaj tudi večjo dozo, ko zgleda res kot cel obrok, a dojenčice to ne vznemiri in po tem zaspi ali pa hoče spet malo jesti.

Morda je problem le v najinem spanju, potem ok, bova prebolela. Mož je že na čepkih, sama se temu izogibam, ker se mi zdi, da bo potem manj varna. Saj veste vse te statistike okrog SIDSa. Sem pa počasi res malo zombijevska. Hčerkica namreč podnevi praktično ne spi, razen v vozičku na sprehodu. V naročju, v postelji pa ima čez dan 10-20 min dremanje, nič več, tako da tudi podnevi nič spanja zame. Drugače skoraj nič ne joka, razen ko sem “prepozna” za njeno hranjenje.

Se tudi vam godrnjanje sliši tudi kot čisto ok, del rasti, razvoja? Sva pa malo brala (saj veste novopečeni panični starši in to), da obstaja tudi tako imenovani tihi refluks, ko dojenček normalno pridobiva na teži, a mu je kljub temu neprijetno, ga boli. Če bi šlo za kaj takega, kako bi to vedela? Vzglavje sva že zdaj za vsak slučaj dvignila, a ni videti spremembe. Mleka in mlečnih izdelkov, soje zaradi moževe alergije že zdaj ne jem. Ukinila sem še vso tropsko sadje. Je še kaj, kar lahko poskusim? Kakšna noč mine čisto brez godrnjanja, a mi ne uspe ugotoviti, kaj sem tokrat naredila prav …

Kako je z njeno kvaliteto spanca ob tem godrnjanju? Ker same sebe ne zbudi, a morda vseeno ne spi tako, kot bi morala … Tudi sorodniki nama pravijo, da če bi bilo kaj hujšega, bi že jokala. A morda je samo tak bolj potrpežljiv dojenček.
Najlepša hvala za pozornost in odgovor.

Razumem, da ste zasrbljeni, pa vendar takšno oglašanje, godrnjanje, ne pomeni, da je z otrokom kaj narobe. Prav tako ne kaže na bolečine, saj otrok, ki ga kaj boli, tudi boleče joka.
Verejtno pa ne spi dovolj globoko, da bi takšno oglašanje potihnilo. Ko bo uredila ritem spanja, zgostila nočneo spanje (z fazami globokega spanja), bo to najverjetneje ponehalo.
Do tedaj pa, žal, mama zombi:=(

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close