Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bruhanje, vročina

bruhanje, vročina

Spoštovani,

imam 4 leta staro hčerko, ki je proti jutru začela bruhati. Izbruhala je vso hrano od včerajšnjega popoldneva. Od takrat naprej je bruhala še dvakrat (naredila sem napako in ji dala malo mleka), driske zaenkrat nima, blato je bolj mehko, jo pa grozno napenja. Tekom dneva je dobila še vročino, ki zaenkrat na srečo ni visoka. Jesti noče ničesar, ker ji je slabo, nekako uspeva piti sladek čaj in sok razredčen z vodo. Je zelo nerazpoložena, čez dan je zaspala, ker je bila utrujena. Hodi v vrtec, vendar pa naj bi bili v njeji skupini vsi zdravi, res ne vem kje bi lahko zbolela.

Ker do sedaj še nismo imeli prebavnih težav, vas prosim za nasvet. Gre v tem primeru za virusno okužbo ali je lahko še kaj drugega? Predvsem ne vem kako dolgo čakati in kdaj peljati otroka na pregled.

Najlepša hvala za odgovor!

To so splošni znaki, i so lahko prisotni na začetku vseh okužb (glede na povišano telesno temperaturo je okužba kot vzrok najbolj verjetna). Otroci bruhajo tudi pri vročini, angini, vnetju ušes, ni nujno, da  gre za črevesno okužbo. Zato je potrebno počakati dan, dva, da se znaki bolezni sploh razvijejo. V tem času skrbimo za primerno hidracijo in pri temperaturi, ki je višja od 38.5 uporabimo tudi antipiretike. K zdravniku gremo, če se ob vročini ne pojavijo nobeni drugi znaki, če vročina težko pade po antipiretikih in je otrok vidno pr4izadet zaradi bolezni ter ima znake težkega dihanja ali hitrp nastajajoč neizstisljiv izpuščaj, z6avrača tekočine, ne lula.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close