bruhanje
Pozdravljeni!
Imam hčerko staro 1 mesec in nekaj dni imava pa težavo z nenehnim bruhanjem in po vsakem podoju se zvija in joka, čisti bolečinski jok – lahko bi rekla dretje do onemoglosti. Ne vem kaj naj naredim bili sva pri zdravniku kjer so ji vzeli kri ampak je bila vredu -babica pa je tudi posumila na uroinfekt upam da sem napisala prov vendar ji urina niso vzeli ker se je malo pred pregledom polulala.Zanima me ali je kri dovolj merodajna da lahko izločimo vnetje sečil oz bakterije v vodi.Zdravnica mi je tudi svetovala oz rekla naj 2-3 mes.naj ne jem mlečnih izdelkov in jajc ker bi znala biti alergična na te stvari. Mene pa zanima v kakšni obliki se kaže alergija na te izdelke. Zdaj pijem samo riževomleko od hrane pa ne jem še nič surovega razen banano drugače pa vse prekuhano tudi blato je čist lepo ne vem kaj bi lahko bilo???včasih bruhne samo vodo včasih pa že tisto postano mleko in tudi težave imava z podiranji kupčkov?? Prosim za mnenje in kak nasvet.Zanima pa me kako smrdi okužen urin po čem ima vonj?????
Najlepša hvala in lep pozdrav
Draga zaskrbljenka,
tudi pri vas ste že najverjetneje rešili del zadreg. Kar se tiče vnetja sečil, je to najmanj verjetna zadeva, saj je tako majhen otrok ob vnetju sečil resnično prizadet, ima visoko temperaturo, če pa je slučajno nima (zelo majhni otroci), pa je siv, mlahav, neješč, predvsem pa se tudi v krvi vidijo znaki vnetja (povišani levkociti, CRP, pomik diferencialne slike v levo). Urin ima pri vnetjih običajno poudarjen vonj, težko opišem kakšnega (gnojen, skratka).
Po opisu sodeč je bolj verjetno zvijanje in krči na račun dogajanja v črevesju, lahko da gre za alergijo, kot je omenila pediatrinja. Zavračanje mleka, krči v trebuhu, sluzasto blato, možno pa je tudi trdovratno zaprtje. Predvsem pa težave s polivanjem, bruhanjem, slabše uspevanje na tel. teži.
Če ste iz vaše prehrane opustili vse mleko in mlečne izdelke (poglejte na temo: Ukrepi pri palergijah-mleko), bi se izboljšanje moralo pokazati v 1-2 tednih.
Napišite, kako se bo zadeva razpletla.
lp
Tanč