Najdi forum

Brokoli mi uhaja v cvet! Lahko to kako preprečim?

Tudi pri meni je začel brokoli delati take male rumene cvetke.Sicer ga imam prvič ampak mi je soseda rekla da je tako v redu, da ko bo odcvetel, bo naredil tisto zeleno glavico iz takih majcenih pikic.To pa je potem za jesti.

Sedaj se pa pustimo presenetiti in vse bo v redu.

Prvič slišim, da bi brokoli potem delal glavice, ko odcveti…..Nadja poročaj, če bo res…
LP

Odreži glavico. Iz stranjskih poganjkov bo naredil nove, ponavadi manjše, ampak nič slabše. Drugič ga prej odreži. Ko gre v cvet je že prezrel. Če meni uide ga ne uporabim več (imamo živali ki pojedo), lahko pa poskusiš, če ni še preveč v cvetu. LP

zalivaj cvet.

Hej, če ga ne porežeš, uide v cvet in potem s pridelkom ni nič. Reži, ko je že naredil “glavico” . Bo odgnal nove. Reži, če hočeš kaj pridelka. Saj veš: najlepše opravilo na vrtu je pobiranje pridelka. Če ne veš kam z njim, ga skuhaj na sopari in zabeli z drobtinicami, ki si jih prepražila na maslu. Pri nas bi tako jed jedli vsak teden. Tako pripravim zelenjavno ploščo: cvetača, korenček, grah, brokoli, fižol, bučke, kuhan ali pečen kropir, itd, poleg pa zelena solata.

Debeljak M.

New Report

Close