Najdi forum

Pozdravljeni!

Letos sem prvič posadila dve sadiki brokolija. Očitno sta se lepo prijeli, saj bujno rasteta. Zanima me, kdaj okvirno je čas za plodove, koliko jih približno zraste na eni sadiki, kdaj jih je treba odrezati, kako je z zalivanjem. Imajo rastline rade vodo ali je bolje ostati zmeren? In kako je z listi – je treba majhne poganjke odstranjevati, podobno kot pri paradižniku ali se jih pusti prosto rasti?

Hvala za odgovore!

Pozdrav,
J.

Brokoli zalivam pozno zvečer, cca 1-2 dcl iz kozarčka k koreninam…po listih ne.
In to vsak drugi večer—recimo, da ne razvadim rastline.
Stranski poganjki bi se naj pojavljali šele po odrezu glavne rože, a če že so, jih pusti. Cvetove odreži tik preden se začnejo odpirati pravi cveteki…preden se zelene bunkice začno podaljševati in pripravljati na cvetenje. Odreži z delom stebla….najenostavneje bo, da si velikost ogledaš v kateri od zelenjavnih trgovin in najdeš svoj proporc.
Upam, da nisem zakomplicirala.
LP
Alenka iz MB

Alenka, hvala za odgovor. Še podvprašanje: veliko spremljam ta forum in vidim, da si pravi “stručko”. So to z leti nabrane izkušnje ali v šoli pridobljeno znanje?

Pozdrav,
J.

Ko sem bila še samska, me vrt doma ni zanimal, nekoliko le rože na gredicah – balkonske ne. Po poroki prve cca 3 leta še tudi ne- potem je začela tašča zanemarjat svoj vrt, pa sem ga jaz prevzela. Pomeni mi hobi, sprostitev in pašo za živce, ki mi jih v precej zahtevni službi (ki nima veze s hortikulturo) včasih načnejo–a se ne dam.
V 15 letih se je nekaj iskušenj nabralo…in to je vse…
Lepo rast
Alenka iz MB

New Report

Close