Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija brnenje v glavi

brnenje v glavi

Pozdravljeni, lepo bi vas prosila za vaše mnenje, preden se obrnem na pediatra..
8 lena hčerka je pred kratkim rpebolevala virozo, po kateri je bila kar malce šibka. Odtlej mi včasih pove, da ji v glavi brni/mrmra/jo dela živčno, včasih se ji tudi malo vrti. Pravi, da se je to občasno dogaja proti večeru ali popoldne, v šoli ali zunaj na igrišču se ji to menda ne dogaja. Ko sem jo malo bolj spraševala, je povedala, da se ji je to menda dogajalo tudi že pred to virozo, ni pa nikoli omenjala takšnih težav. Iz nje sicer težko karkoli izvrtam, ker o tem noče govoriti.
Je visoka in suha, nima prav dobrega apetita – če je ne bi spodbujali, bi pojedla še manj kot sicer poje. Ima nekaj težav s spanjem ponoči – zaradi povečanih mandljev in žrelnice namreč smrči in ima občasne motnje dihanja (ugotovljen začetni OSAS). Čaka na odstranitev, naročena je v maju. Ob pregledih so ugotovili tudi alergijo na pršico, vendar nima nekih vidnih simptomov, tudi sicer izvajamo ukrepe, saj ima alergijo tudi starejša hči. Sicer je zelo živahna deklica, vedno v pogonu.
Najprej sem mislila, da gre za šibkost po prestani bolezni, sedaj pa me skrbi, da ni kaj narobe. Mož pravi, da me preveč skrbi, da gre najverjetneje za nizek pritisk, ki ga je kot otrok tudi on imel. Vseeno bi prosila še za vaše mnenje. Kaj lahko naredimo, če gre za nizek pritisk? Bi morali vseeno do pediatara?
Že vnaprej najlepša hvala!

Težave so lahko povezane s prebolelo virozo. Vendar naštevate tudi znake, ki potrebujejo razjasnitev, obravnavo ter osnovne preiskave. Oglasite se pri pediatru.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close