brezvoljnost in depresija
Lepo pozdravljeni!
Danes sem prvič pobrskala po tem forumu in sklenila, da se s svojim problemom tudi sama obrnem na vas.
Po končanem študiju sem nadaljevala s podiplomskim študijem.
Pred koncem tega študija sem zanosila in sedaj imam dobro leto starega sinčka. Z njegovim rojstvom se je meni in možu izpolnila dolgoletna želja, kar se odraža tudi v naših harmoničnih družinskih odnosih. Le- te pa zadnje tri mesece (po končani porodniški) močno krha moje razpoloženje, za katerega bi rakla, da je že prav depresivno.
Po končani porodniški bi namreč morala končati podiplomski študij, jaz pa se ne morem in ne morem zbrati, vse se mi zdi pretežko, na trenutke se mi zdi, da tega nisem sposobna nikoli narediti in takrat začnem jokati. To se mi dogaja predvsem takrat, ko sem sama in, ko naj bi imela čas za pisanje magistrskega dela. O tem se veliko pogovarjam z možem, ki me ves čas spodbuja in me tako pomiri. Tedaj v glavi naredim načtr za delo, sem polna idej, a ko sem sama, se stvar ponovi. Zato sem v zadnjem času začela občasno jemati Persen forte in razmišljati, da bi se morda oglasila pri svoji osebni zdravnici.
Naj povem še to, da sem v službi že od vsega začetka zelo nezadovoljna in, da je služba vezana na študij, torej so pritiski tam zelo veliki. Včasih me obide tak strah, ker delo ostaja na mrtvi točki, da v službi samo paranoično razmišljam, kako bi se izognila pritiskom in konfliktu s šefom, ki zahteva čimprejšnji zaključek študija.
Oprostite za zmedeno vprašanje in že v naprej lepa hvala za vaš odgovor.
Spoštovana Tadeja,
Persen forte bo za vas prešibko sredstvo, zato je vaša odločitev, da se boste oglasili pri svoji splošni zdravnici povsem na mestu.Ona vas bo namreč lahko opremila z učinkovitejšim zdravilom, ki vam bo vrnil študijski elan kncentracijo in dvignil splošno raven volje in razpoloženja.