Podravljeni,
imela bi eno vprašanje glede breškodnega dogajanja pri polnem avtomobilskem kasku. Od leta 2006 imam sklenjen polni avtomobilski kakso pri eni od slovenskih zavarovalnic. Letos sem se odločila ponovno skleniti pri njih zato mi je svetovalka naredila ponudbo. Ob pregledu sem presenečena ugotovila, da mi niso priznali nobenega popusta za brezškodno dogajanje v preteklem letu, tudi sicer res nisem imela nobene škode. Prej so mi ob vsaki obnovi dali še 12% popust za brezškodno dogajanje. Svetovalka mi je to obrazložila tako, da so malce spremenili sistem in mi je izdala zahtevek za vračilo dela premije, ki pa ga bom prejela šele drugo leto, če seveda ne bom prijavila nobene škode. Tako letos plačam več kot lani in to se mi ne zdi čisto logično. Imam bolj občutek, da tako eno leto dejansko ne dobiš nobenega popusta, ker mi delno vračilo pripada šele, ko bom odplačala obnovljeno premijo. Kaj pa “nagrada” za to leto, ki se izteka? Ponudba je zdaj narejena tako, kot da bo pri njih prvič sklepala avtomobilski kasko, kar me malce jezi.
Kaj menite o tem, ali bi bila tudi ob letošnjem izračunu “upravičena” do popusta? Kako je to urejeno pri drugih zavarovalnicah?
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Primerjajte še kakšno zavarovalnico,saj so časi takšni,da tudi par evrov nekaj pomeni.Nekatere zavarovalnice priznajo še kakšne druge popuste,če pa vam letos niso priznali tega popusta pa vzemite to v zakup.
Če pa boste kdaj rabili kakšno primerjavo pa se le oglasite.
Prijeten večer,Bruno