Najdi forum

Zanima me, kdo od vas starejših je ostal brezposeln, ko je bil star že čez 40 let.

Kakšne možnosti za zaposlitev ste imeli, ali je kaj koristi od Zavoda za zaposlovanje? So vam kaj pomagali?

Kakšne so vaše izkušnje s tem problemom.

meni se zdaj pri 43 letih prvič v žiljenju obeta, da bom ostal brez službe. Podjetje gre v stečaj. Delovne dobe imam 26 let.
Ne vem kako bo naprej. Najprej Zavod potem pa “znajdi se”.

spoštovani n,

ti si vsaj moški in boš že kaj našel, saj moški imate skoraj vedno pri zaposlovanju neko prednost (oglasi, razpisi). Čeprav sem zasledila tudi pri razpisih za vas, moške, da imate že omejitev do 35 let. Kaj potem ste za odpis? Me res zanima, kje in kdaj boš natolkel še vsaj 15 let manjkajoče delovne dobe?

Kdo pa bo zaposlil mene, 40- letnico, če bom ostala brez zaposlitve? V razpisih so omejitve do 30 let ali 35 let. Kakšna je razlika v samo 5 letih več? Pa ravno mi, nad 40, smo najmanj problematični delavci. Otroci odraščajo, bolniške nisem imela vsaj že 8 let, lahko delamo tudi nadure in podobno.

Ma, Mavrica, ne obupuj! Pri nas smo pred kratkim, sicer res da za dolocen cas, zaposlili mlajso gospo med maaaaaaso kandidatk, pa odklonili malce starejse in se kesamo, menda….Ker je gospa fliknila v bolnisko koj po prihodu….Zdaj pa nas general poslusa levite od sefov, ki so predlagali vseeno malo starejso gospo….. Menda pa ni vec tako a priori kriterij le tisti “magicni do 35 let”….Saj ves, oni ali one starejse vec ne bezljajo takoj ob uri zaradi vrtcev domov….Prihajajo tudi casi, ko imajo malce starejsi se kaksno dobro prednost pri izboru…Ne obupuj in kar samozavestno povdari prednosti na razgovorih za sluzbo! Zelim ti, da se ti vse dobro iztece in da bo kmalu konec tvojih skrbi! LP!

Mavrica…če si stara 40 let ..si sigurno opazla razliko med 35-40 .Kako si se spremenila,ne samo na zunaj ampak tudi na znotraj..si bolj pozabljiva,bolj razstresena ,nervozna če dobiš preveč dela ali je treba kaj na hitro narediti…..
Ravno z mojo kolegico sva to razpravljali in ugotovili ..da ..je res nekaj na tem.
Seveda je to zelo hudo ..za nas ..ampak ..taka je resnica.

neja sedaj pa pretiravaš ejjjjjjjj v petih letih od 35-ga do 40-ga leta se ti počutiš kot stara mama daj nehi nooooooooo……..
Nervozna pozabljiva in bla bla bla…………… Misliš, če si ti takšna, da smo potem vse……………………

Žal nisem samo jaz takšna..Zakaj pa misliš da je pogoj za zaposlitev 35 let? Pomisli malo,če že meni ne verjameš.
Razen če si ti izjema,kar pa glede na tvojo reakcijo dvomim.

Za pometat pa res ni važno kolko si star ane ****** (še imena nima)?
Za intelektualna dela pa je zelo pomembno.Se strinjam z nejo.

New Report

Close