Brez glasu
Sem v 24. tednu nosečnosti in močno prehlajena.Prvi dan se mi je zdelo, da se bliža prehlad, drugi dan je bil nos že zamašen, tretji dan pa grlo in nos polna zelenega gnoja.Kupila sem žajbljev čaj za grgranje, sicer pijem še Magnesol -2 tabletki na dan (upam da to ne poslabša vsega skupaj zaradi mehurčkov).Včeraj (3.dan) sem sla k osebnemu zdravniku in ta mi je predlagal naj vzamem 2 Lekadola skupaj in pač veliko pijem in še naprej grgram žajbljev poparek.
Danes pa je stanje sledeče…Ponoči eno uro bedenja, da sem lahko spljuvala ves gnoj in popolna hripavost, skratka vse kar spravim iz sebe je neko piskanje.Vem da bi morala biti tiho, ampak doma imam še živahnega 2,5-letnika in popoln molk ne pride v poštev.
Prosmi za nasvet, če je še kaka stvar ki mi lahko pomaga.
Hvala za odgovor!
P.S.Vročine nimam.
Spoštovana!
Upam, da ste že v redu. Če ne obiščite ponovno osebnega zdravnika. V poštev pride še inhalacija vlažnih sopar (kamilični čaj), kapljice za nos… Glede, da ste noseča, je sluznica dihal, predvsem pa nosu spremenjena, napihnjena, tako da so težave še večje. Če je izcedek iz nosu gnojen, priporočam Maxitrol kapljice, 3×2 v obe nosnici (ne bo poškodoval otroka).
LP. drIB.