Pozdravljena.
Mogoče ti lahko jaz odgovorim, ker imam isto situacijo. Šla sem na lasersko obdelavo brazgotin k dr. Rogl. Po enem letu ni stanje nič boljše, kljub rednim masiranjem z Cosmerbo, Contatubexom in Dermatixom. Jutri grem k dr. Janežiču, ki mi bo poskušal mikroskopsko prestaviti kožo. Če sem prav razumela se to naredi tako, da presadi kožo z noge na brazgotino. Lahko ti poročam čez cca. 1 mesec kako bo. Če to ne bo pomagalo grem pa še k dr. Leskovšku, vendar na žalost jih nikoli ne dobim na njihovi telefonski številki, ali pa mi tajnica pove, da so na dopustu.
Ojla.
No, da povem rezulat presaditve kože.
Iz noge mi je izrezal del kože in ga prestavil na brazgotino, ki jo je prej izrezal. Rezulat po 2 mesecih je tak, da je brazgotina še vedno zelo vidna, sicer še rdeče barve, ampak tudi ko bo bela ne bo rezulat nič boljši, kot je bil.
Tako, da lahko rečem, da je bilo 130€ vrženih stran. 🙁 🙁 🙁
Imata vidve tudi brazgotine od rezanja? Na roki? Kako pa skrivata to poleti?
Ciao Srečka
Jaz nimam lih od rezanja brazgotino na roki,ma od odstranitve tetovaže.
Hodila sem tud jst na laser k dermatologinji Adamič Metki,Brazgotino je le malo zmehčalo,da je postala bolj gladka.Vidi se pa itak še,in se bo vedno.
Zdej sem šla še v Umag k eni v welness center,ki vtetovira barvo kože v brazgotino.Ma sem samo na 2 delih da sploh sem vidla kako je.Vseeno se brazgotina vidi.Če nimaš velike brazgotine se to mogoče splača,ma meni sem opazla da ne.
Poleti pa,nosim majčke s kratkimi rokavi,da pokrijejo brazgotino.
Kje imaš pa ti brazgotino?
lp
jaz mam brazgotine na notranji strani rok… po zapestju pa še bol gor…
ja poleti je pa to res težko skrit… prijatelji tako vedo. samo je neprijetno ko vidi kdo ko te ne pozna… res je neprijetno. in to pri mojih letih…
kaj pa ti srečka… kako ti jih uspe skrit? kolk si pa stara če smem vprašat?
pa prosila bi moderatorja tega foruma če bi lahko odgovoril na prvotno vprašanje te teme…
Odgovor za “me”:
Vsaka brazgotina je za vedno. Odstraniti se je ne da. kot je opisala “srečka”, je brazgotine možno gladiti, ali izrezati. S tem dobite novo brazgotino, ki je lahko za vas manj moteca.
srečka, me
Je pa hudo še poleti nosit dolg rokav.Srečka a na zapestju so res tako močne,velike?Kako pa tvoje “me”?
Moja na nadlahti je kar enih 10 cm,če ne več.Pa sem komaj letos poleti,po 4 letih uspela it na plažo-prej nikakor nism hotela.So me prepičali da grem,pa da naj se ne sekiram če gl.drugi.
Moram pa rečt,da me vsako leto,ko ima za prit poletje kar malo v depresijo spravi.Ker se ne moreš prav slečt,pa druge gledaš.
Kolko časa pa imate te brazg.?
Kaj če bi probale vtetovirat barvo na brazg.?Na enem delu mogoče najprej,da se vidi kako zgelda vam.Jaz poznam sicer samo to v Umagu ki dela,mi je zanjo povedal Dr.Fabjan.
S kje pa ste vidve?Jaz iz okolice Ng.
lp
Moje brazgotine so preveč vidne, da bi se jih dalo skriti. Malenkost jih skrijem s pudrom, vendar so vseeno vidne. Jaz se ne bi sekirala, če bi bile te brazgotine kjerkoli drugje. Tako so pa na notranji strani zapestja, pa kakšnih 15-20 jih je in ne morem reči, da sem padla in se porezala. Ker je očitno, da so od namernega rezanja. 🙁
Ne vem kaj naj še storim. Trenutno nosim siligel (silikonske obliže), čez pa kompresijsko obvezo, vendar tudi tukaj ni videti, da bo kaj boljše.
Jaz sem še bolj mlada – 25 let. Je pa hudo, ja. Med prijatelji mi ni -vsaj ponavadi, ker itak vsi vedo za brazgotine. Hudo je v službi in pri spoznavanju novih ljudi.
Te popolnoma razumem kako se počutiš.Tud jaz bi jo mela brazg.raje kje drugje kot na nadlahti.In vem kako je poleti ja,ko so vsi razgaljeni,jst pa še na morje si nism upala.Letos sem šla po dolgeem času,pa še to kjer je bilo bolj malo ljudi.So me kolegi prepričali naj se ne sekiram ker itak noben ne bo gledal.Pa kakšen res,če mu ne bi rekla,je sploh ne bi videl brazg.
Silgel sem tud jaz nosila pa obveze.To je bolj za zmehčat brazgotino,izginila pa ne bo.Zapravla sem kar dosti denarja za vse te stvari,pa za laserje.Laser je tud malo bolj zmehčal brazg.,pa jo malo zbledel.
Zdej razmišljam da bi si spet dala tattoo čez.Razmišljam kar že dosti časa,pa se nism še odločila.,ker druzga ne vem niti kaj bi več.
Imaš sliko od te brazg.srečka?Jaz če bi jo imela na spodnji strani roke se ne bi tako sekirala.Jo lahko vidim.
lp