Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Brazgotina na predelu lasišča

Brazgotina na predelu lasišča

Pozdravljeni.

Tik pri začetku lasišča imam veliko brazgotino. Ta je najprej bila kot znamenje, ker je bila precej moteča in velika sem se odločil za odstranjevanje. Že pred približno 5-6 leti so mi kirurško odstranjevali(rezali), nato čez nekaj časa so mi žgali ter v tretjem poskusu odstranjevali z laserskimi žarki. Znamenje se mi je v vseh treh primerih obnovilo oz. je ponovno zraslo.
Sedaj je to še nekoliko večje kot je bilo pred prvim posegom in je kar močno izbočeno. Je pa neke belo rdeče barve.
Sedaj sem se odločil za nov poskus. Zdravnik je preveril in rekel, da gre za hipertrofično brazgotino in da se ta zdravi z terapijami. Vsak mesec enkrat z neko injekcijo(točno z kako in na kak način ne vem).

Zanima me kako učinkovita je ta metoda in ali to deluje ?

Pozdrav!
Predvidevam lahko dve stvari: da gre za brazgotino, ki se ji reče keloidna in drugo , da gre za tekočino s kortikosteroidom.
Ta način injekcij s to sestavino je lahko učinkovit, pokaže se po drugem do tretjem tretmaju, če v tem času ni zmanjšanja brazgotine, potem tudi to ni učinkovito.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close