Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Brazgotina in bradavice (?)

Brazgotina in bradavice (?)

Spoštovani,
vljudno Vas prosim za mnenje, preden se (morda po nepotrebnem) odpravim k zdravniku. Hčerka si je pred letom priščipnila rokico med vrata in ostala ji je brazgotina, fotografijo sem pripela. Meni se zdi ta brazgotina nenavadna, kaj menite Vi? Se ne spreminja, me je pa vseeno začelo skrbeti. Na isti rokici ima “pikice”, za katere menimo, da so bradavice? Ali imamo prav? Če so, bi jo namreč začela mazati, da jih odpravimo, ker se počasi širijo.
Za odgovor se Vam vnaprej iskreno zahvaljujem in Vam želim vse lepo v prihajajočih prazničnih dneh
Medika

Tako se običajno celijo razpoke kože, ki jih nismo šivali ali zalepili. Zacelijo se tako, da robovi niso skupaj, nastane brazgotina. nekateri ljudjee so tudi nagnjeni k tvorbi obilnejših brazgotin. Mazanje toliko časa po poškodbi najverjnetneje ne bo zmanjšalo brazgotine.
Manjše okrogle tvorbe so zelo verjetno mehkužke, virusne rbadavice,. Lahko poskusite4 mazanje 1x tedensko z acetokavstinom (pri čemer je ptorebno res dobro zaščititi okolico z debelim nanosom kreme), do 7x. Najbolje pa se odstranijo s postrganjem pri dermatologu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close