Pozdravljeni,
mene pa zanima sledeče. Pred 9 leti so mi na hrbtu na zgornji desni strani (lopatica) odstranili znamenje v velikosti kovanca. Po posegu je seveda nastala grda brazgotina, enkrat večja raztegnjena, tanka in nagubana koža. Najprej je bila rdeča, sedaj po letih je postala bleda. Ker me to zelo moti, se odločujem za ponovni poseg. Kaj se da v mojem primeru storiti? Verjetno ponovni rez? Vem, da se brazgotina več ne bom rešila, ampak bi bila izjemno vesela, če bi bla po posegu minimalna, da se koža nebi raztegnila med celjenjem. Naj povem ,da mi takrat niso svetovali nobenih silikonskih obližev ali karkoli, da bi lepše zacelilo, pa še šivov mi niso v celoti odstranili, en del je ostal, tako da je vse skupaj izgledalo še slabše. Prosim za pomoč!
Lp
pozdravljeni,
Možen je ponoven izrez brazgotine in zašitje. Vsekakor silikonski obliži in kreme ne preprečijo raztezanja brazgotine, tako da s tem ko jih niste uporabljali niste nič zamudili. Po operaciji bi bilo potrebno za tri mesece uporabljati posebne steri stripe, ki bi preprečevali raztezanje brazgotine. Pa tudi to ni graancija, da se le ta kasneje ne bi raztegnila. 🙁
lp,
Vse kar ste našteli vpliva na raztezanje brazgotine.Glede na to, da so to povsem normalne vsakodnevne aktivnosti, si je potrebno postaviti vprašanje, ali ste se pripravljeni za nekoliko boljši videz brazgotine odreči trem mesecem svojega življenja. (in še to ni garancija)