botrstvo
Zanima me ali ima kdo izkušnje z botrstvom otroku iz Afrike? Kako, kje postaneš boter? Imate stike z otroki, veste kako napredujejo?
Zaupate organizaciji preko katere plačujete?
O botrstvu razmišljam že kar nekaj časa, imam pa tudi nekaj vprašanj in tudi dvomov, če res denar pride v ta prave roke, do tistih revežev.
Vsako mnenje in izkušnje dobrodošle.
Spoštovani !
Mene pa zanima ali pri nas obstaja program botrstva ampak za naše , slovenske otroke . Razmišljam in čedalje mi je bolj všeč ideja da bi na podoben način pomagala kakšnem otroku ki živi nekje v bližini ter potrebuje ljubezen , prijatelja ….
Rada bi s takšnimi srečanji obogatila svoje ter življenje kakšnega otroka /otrok (mogoče iz kakšne večje in revnejše družine ).
Lep pozdrav.
Mia
Naša družina je botra fantu(zdaj je star že 21 let in je ravno končal šolanje) iz Zambije. Botrstvo poteka preko Misijonskega središča Slovenije, tam lahko dobite vse informacije. V Zambiji gre vsa organizacija in denar preko slovenskega misijonarja p. Miha Drevenška. Mi smo na začetku (pred leti, stvar je tu promoviral časopis Delničar) dobili slikico fanta in njegove osnovne podatke (o družini, dohodkih, naslov…) ter plačujemo dobrih 2000 sit mesečno za stroške njegovega šolanja in internata (šolnina, bivanje, hrana, šolska uniforma, šolske potrebščine). Ob koncu šolskega leta oz. ob začetku novega smo ravno dobili trenutne podatke o njem, zbral jih je p. Miha, ki je s pomočniki obiskal vse otroke (s slovenskimi botri). Denar ne gre njihovim družinam (ki bi ga mnoge porabile za druge stvari), temveč direktno internatu na fantovo ime. Enkrat ali dvakrat na leto dobimo pismo p. Miha o razmerah in dogodkih pri njih, večkrat pa pride tudi na obisk v Slovenijo, vedno z nekaj zambijskimi otroki (večinoma sirotami, za katere skrbi on). Tudi nekaj botrov se je že odločilo in je odšlo na obisk h patru in svojim varovancem.
Jaz verjamem, da stvar resnično funkcionira.
LP
Podravljeni!
Program botrstvo in posvojitev na daljavo poteka v Škofijski karitas Koper in Maribor.
Na tem linku so naslovi: http://www.karitas.si/predstavitev.htm#skofijske
Lahko se odločite, da pomagate otrokom v Sloveniji ali Bih.
Hvala in LP.
Peter Tomažič
Slovenska karitas
Forum je zaprt za komentiranje.