Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija bordetelo pertusis

bordetelo pertusis

Diagnoza: OKUŽBA Z BORDETELO PERTUSIS – PARAPERTUSIS ATIPIČNA ASTMA

Zanima me:

– za kakšno bakterijo gre in kako se ugotovi?
– ali res ni zdravila oz. se zdravilo ne odzove na to okužbo?
– koliko časa je prisotna v organizmu, če se nič ne zdravi?
– kakšne so posledice, če so?

Sin močno kašlja, je poseben kašelj, močen v intervalih. V bolnišnici je opravil preiskave za astmo, nakar so ugotovili to okužbo in ga brez zdravil odpustili. Z obrazložitvijo da bo lahko kašljal še 5 mesecev, vendar bi se kašelj moral postopno zmanjševati.

Hvala za kakršnokoli informacijo glede tega.

Lep pozdrav,
cvetka

Cvetka, živjo,

če me znanje ne vara, gre za oslovsi kašelj – no, vsaj povzročitelj je isti. Atipična astma pa je astma z neznačilnim potekom. Na ostala vprašanja pa ti ne znam odgovoriti.
Srečno,

Alenka

Bordetella pertussis je povzročitelj oslovskega kašlja. Bakteriološke preiskave delajo redko, ker je bolezen ponavadi dovolj značilna, ali jo pa ljudje prebolijo neznačilno (sploh ne vedo, da je to to). Opravi se v primeru dolgotrajnega kašljanja,… Iz “globine nosu” – natančneje nosno žrelnega prostora vzamejo bris.

V vašem primeru bi vprašala osebnega zdravnika, kako naprej. Učinkoviti so antibiotiki, vendar vem to samo iz knjig – kako je pri otrocih v praksi bo več vedel osebni pediater. Z izvidi k njemu, vprašanja zraven in vztrajaj, dokler odgovor ne bo razumljiv.

Upam, da boste kmalu boljši.

Z aparatom BIcom je možno ugotoviti ali gre za to bakterijo. Večina, če ne celo vsi terapevti imajo set z bakterijami. Možne so tudi terapije. Poznam primer, ko je delovalo. Vredno je poskusiti.

Lp – Mojca

New Report

Close