Zanima me koliko let najmanj je potrebno plačevati kasko zavarovanje (z ozirom, da nisi še nikoli uveljavljal kaska v teh letih), da imaš bonus, pri katerem ne plačaš(naprimer 20%) več naslednje leto oz. da sploh greš za premijske razrede navzdol(naprimer 2 ali več..ne vem točno kako gre lestvica) oz. se ti plačilo kasko police ne spremeni po nobeni postavki navkljub, da imaš prvič nesrečo in jo naprimer uveljavljaš iz kaska?
Za odgovor se vam zahvaljujem.
Če sem vas prav razumela, vas zanima, kdaj si pridobite toliko bonusa, da ob uveljavitvi škode niste v “minusu”?!
Pri obveznem zavarovanju v bonusu napredujete po 5% – en premijski razred vsako leto, pri kasku (odvisno oz zavarovalnice) napredujete vsako leto za 10% – en premijski razred.
Pri uveljavljanju škode pri obveznem zavarovanju izgubite 15% – tri premijske razrede, pri kasku pa 20% – dva premijska razreda.
Torej, pri obveznem zavarovanju “lahko škodo povzročite” po štirih letih, pri kasku pa po treh.
Upam, da sem razumela vaše vprašanje in vi moj odgovor. Če pa še kaj ni jasno, pa kar vprašajte.
Pa lep pozdrav.
Tanja