Najdi forum

Bolniška

Pozdravljeni!
Moja žena je v drugem poskusu po postopku IVF-ET zanosila (tri jajčeca, od tega eno oplojeno).
Stara je 35 let v prejšnjih letih pa je imela nekaj ginekoloških težav.
Pri 20 letih je imela čiščenje maternice in je zaradi hudih krvavitev prejela transfuzijo. Čiščenje zaradi hudih krvavitev se je ponovilo še dva krat.
Dvakrat je imela laparoskopija in enkrat histeroskopija, pri kateri so odstranili pregradico v maternici.
Do sedaj je imela zelo neredne (dolge in močne) menstruacije, po zadnji laporoskopiji pa diagnozo PCO.
Prvi poskus IVF-ET je bil neuspešen. Čez nekaj dni je sledila menstruacija (morda spontani splav), ki je bila izredno močna. Še veliko močnejša, kot v preteklosti tiste, ki bi naj bile močne.
Njeno delo v službi je zelo stresno (delo s strankami, po 8 do 11 ur, oddaljenost od doma preko 25 km)
Glede na starost in na vse probleme v preteklosti, me zanima ali je upravičena do bolniškega staleža med nosečnostjo.
Od transferja do sedaj (12 dni) je pretežno ležala in zelo pazila, ampak bo morala spet na kontrolo in imava pomisleke, da je ne bi morebiti dali delat.
Zelo se bojiva, da se ne bi kaj zapletlo.

Zanimajo me izkušnje drugih glede tega, je bolniško možno dobiti brez problemov, ali pa bodo težave okrog tega.

Mislim, da ginekolog/inja, ki ve, skozi kaj vse sta šla, zagotovo bo imel/a posluh za vaju. Vaša žena ima vse te zaplete zabeležene v kartoteki.

Ginekolog/inja lahko predlaga bolniški stalež, s tem papirjem pa bolniško odredi osebni zdravnik. Osebni zdravnik oz. komisija kasneje tudi ugotavlja, kako dolga naj ta doba bo oz. po kolikšnem času naj bi vaša žena ponovno potrebovala mnenje ginekologa za podaljšanje staleža.
To je vse, kar jaz trenutno vem. Se je pa težko dokopati do informacij. Mogoče nas razveseli še kdo s kakim koristnim podatkom.

Veliko sreče.

Verjetno je veliko odvisno od ginekologa. Nekdo nosečnice zlepa ne bo dal na bolniško, nekatere pa so na bolniški za vsako malenkost. Menda nekatere, vsaj po informacijah iz foruma neplodnost, ki so zanosile v postopku umetne oploditve, avtomatsko dobijo bolniško. Ker je tvoja žena zelo težko zanosila, bi jaz na vajinem mestu vztrajala, da dobim bolniško. Če bo žena morala hoditi v službo, živeti v stresu in bo z otrokom kaj narobe, seveda ne bosta vedela, ali bi bilo drugače, če bi bila žena doma, a zakaj bi tvegala?

Dragi srečni, bodoči očka,
noseča sem po IVF (3. postopek), stara 32,5 let (IVF v Ljubljani) in sem takoj, ko mi je bila nosečnost potrjena (15. dan po ET, ko sem bila na odvzemu krvi za določitev beta HCG) dobila izvid za izbranega ginekologa, na katerem je pisalo NON POTEST VSO NOSEČNOST!

Tako, da ste lahko brez skrbi. Bodoča mamica naj kar lepo počiva in se pri izbranem ginekologu dogovori za bolniški stalež.

Želim vama čim lepšo nosečnost in zdravega otročička.

Lep pozdrav

Nada

Spoštovana Nada,
hvala za vaše informacije.
Tudi midva vama želiva vse dobro v nosečnosti in veliko veselja z vajinim otročičkom.

Lep pozdrav

New Report

Close