Bolezni in panični napadi…
Pozdravljeni ga. Daniela
Pisem, ker ugotavljam da verjetno potrebujem pomoc, oz si zelim ozdraveti, saj imam druzino in zivahnega 6 letnika, ki je ze malo v skrbeh, ker me ni vajen videti take, nocem ga obremenjevati….
10 let nazaj sem izgubila oceta, bil je sok, 2 meseca po njegovi smrti so mi odkrili hipertirozo, nato sem prejela jod, nekaj casa je trajalo da so se hormoni uredili in nato sem rodila fantka. Skoraj 2 leti je bil lumpek ponoci ni spal, imel je grozne krce….skratka tudi ko je moz dezural se jaz nisem mogla sprositi in zaspat, celo cepke sem si vedno ven dajala da bom ja slisala ce ga je umiril ali ne, tako da se je to vleklo in vleklo, naj povem da vsakic ko je zajokal je mene kot iz katapulta vrglo iz postelje in sem tekla k njemu, ga vzela, in takrat je moje srce rabilo kaksno minuto dve da se umiri….
Sem izredno empaticna in obcutljiva oseba, magnet za vse tuje tezave, vsem skusam pomagat….moz mi govori da najbse sprostim, da sem v konstantnem krcu, da moram imeti vse pod nadzorom…in prav ima….
No lansko leto sem pa iz nic sredi noci dozivela panicni napad…nevem ali kar tako, ali ga je lahko sprozila neka bedarija ki se mi je zgodila par dni pred tem, zaradi katere sem se obremenjevala….
Takrat sem imela nekako 3 napade v roku 3 mesecev, sla sem k svoji dr, ki mibje dala lorsilan in je rekla ce vsake toliko casa vzamem ni nic takega….od takatrt do 14 dni nazaj je v skatlici manjkalo 5 tabletk.
Konec novembra sem prebolela virozo, nato pa malo pred bozicem spet ponoci razbijanje srca, bilo je kar hudo, najprej sem se ustrasila ok evo spet, ampak ni in ni nehalo, 2 dni ravno cez vikend mi srce ponoci niti podnevi ni padel utrip pod 100.
Nato sem sla k dr, ekg je bil ok, razen tahikardije, so bili pa spet scitnicni hormoni poruseni, tako da so mi zamenjali dozo tablet. No ni in ni mehalo, tako da me je dr poslala na ipp zaradi palpitacij in tahikardije, kjer so me pogledali, ekg spet ok, je bila pa vrednost d dimerja povisana, pravijo da mora bit popolnoma ok, da lahko recejo da ni krvnih strdkov, in da je lahko od prebolele viroze par tednov nazaj. Potem sem pa se z zelodcem zacela imeti tezave, verjetno od sresa, imam gastritis, cakam na gastroskipijo januarja, tudi za pregled bakterije, katero so mi zdravili 2 leti nazj. Zaradi zelodca nisem mogla jesti izgubila sem 4 kg v 5 dneh, v bistvu sem hirala, bogi moz je bil cisto oz sebe, bila sem popopnoma brez moci, na vse to pa ze 10 dni ne spim ponoci( nevem zakaj, samo v zrak gledam, nobenih tezav). Ob vsem tem se trudim biti ok za sincka, da ga ne skrbi, saj je 3 leta nazaj umrl tast, in smo mu govorili, dedija trebuscek boli nic ni hudega, nismo pa vedeli da ima hudo bolezen in je v 3 tednih umrl( ziveli smo skupaj). Od takrat mu nic ne govorimo da koga trebuscek boli, sedaj mu recem da imam vrocino pa da moram pocivat….
Ko 6 dan nisem mogla jesti niti na noge me je moz spet odpeljal na ipp, kjer so mi samo dali infuzijo in zdravinca je rekla da je psihosomatsko, ceprav d dimer se vedno ni bil normalen, niti lipaza neka vrednost v zvezi z trebusno slinavko…
To me je prestraeilo tako da sem sla samoplacnisko na uz trebuha, kjer je vse ok, sem presrecna in hvalezna za to, je pa rekla da imam tipicne znake miokarditisa, vnetja srcne misice, v izvidih je videla da sem prebolela virozo, in da naj grem na uz srca.
To je bilo vceraj, zvecer pa zopet panicni napad….strah pred infarktom, mami ima povecano srce, in popuscanje srca, oci je imel tahikardijo….
Poskusala sem se umiriti z eft metodo, malo je uspelo, moz je bil ob meni, govoril, da je vse ok…
Dihala sem…ampak ni pomagalo, tako da sem spet vzela lorailan z slabo vestjo….nebi rada se navadila, imam otroka za katerega morava skrbeti….no preden sem zaspala me je parkrat zatreslo, je to od lorsilana? Strahe je stranskih icinkov, strah me je pa tudi napada…..je bolje vzeli ali ne…?
Mislim da ko se setavim skupaj bom potrebovala pomoc, nocem ziveti v strahu, hocem dat to iz sebe….
Pomislila sem, ce bi vi imeli kaj casa za mene….?
Ali naj povem sestrama kaj sem mi dogaja?
Mi bo odleglo, se zelo razumemo, imam super druzino, imamo se radi vse je v redu, ce bi bil se oci bi bilo idealno, ali moram samo njegao izpustiti pa bo dobro?
Kako?
Res se vam opravicujem, amapak po dveh tednih postelje sem popolnoma izcrpana, ne naredim 5 korakov da se ne zadiham…rada bi bila zdrava…
Veliko zamujam…
In vem da se moram sprostiti….
Oprostite za roman
Nestrpno pricakujem vas cenjeni odgovor
I need help 😉
Pozdravljeni,
iskreno mi je žal, da ste morala toliko čakati na moj odgovor, saj vem kako je anksioznost težko prenašati in se dnevi zdijo kot leta. Vaša zgodba je zelo pogosta, imate telesne težave ki so sprožile določene simptome, na te simptome ste se odzvala s povišano anksioznostjo, kar je povsem normalno sicer, ampak v vašem primeru je to bilo dovolj da vas pripelje čez prag in se sprožijo panični napadi. Ker so se panični napadi ponovili in se je pojavil anticipatorni strah (strah pred paničnim napadom) je to po definiciji panična motnja. Na srečo je to ena od motenj ki se najlažje zdravijo, bodisi z zdravili, bodisi samo s psihoterapijo ali kombinacijo oboje.
Ni potrebno da vas je strah zdravljenja, bolj pomembno je, da vas strah ne ohromi in da si poiščete pravo pomoč. Pomirjevala so sicer učinkovita, ampak jih ne boste mogla jemati dolgoročno, problema se lotite premišljeno in pregmatično, kot bi se lotila reševanja kateregakoli drugega problema. Škoda je, da vas tako nenevarna motnja ohromi in vam zmanjšuje kvaliteto življenja, ker to res ni potrebno. Prvi korak je, da si izberete psihiatra ali psihoterapevta ki bo ocenil katera metoda zdravljenja je za vas ustrezna in vas bo znal usmerit kako naprej.
Želim vam uspešno okrevanje,