Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija bolezen ne mine

bolezen ne mine

Pozdravljeni, pišem vam, ker sem že močno v skrbeh glede tega, kaj je z mano. Stara sem 17 let in pred točno 3 tedni sem zbolela, kot običajno zbolim – nizka vročina, splošno slabo počutje, hud nahod. Tri dni sem ostala doma in ker se je stanje tretji dan že zelo izboljšalo, sem šla četrti dan nazaj v šolo. A po le par dneh nazaj v šoli sem se začela spet zelo slabo počutiti. Nazaj je prišla vročina, znakov prehlada tokrat ni bilo. Spet sem ostala par dni doma, se nazaj začela počutiti dobro, šla nazaj v šolo, pa spet ista zgodba. Še drugič nazaj slabo počutje, tokrat spet nahod in še hripavost. Zraven se je kak dan pojavila še nekakšna blaga omotica. Takrat (pred enim tednom) sem obiskala osebno zdravnico – pediatrinjo, ki mi je rekla, da imam pljuča čista in da se bo moje stanje zdravilo izključno simptomatsko – da naj pijem čaj in bo ok. Ob omembi moje vročine 37’2 je samo zamahnila z roko. Za tem sem šla še dat kri, naredili so mi hemogram + crp, vse je v mejah normale, levkociti so sicer rahlo višji kot pred kakim mesecem in pol, ko sem nazadnje dala kri in sem bila zdrava (takrat 7,6, zdaj 8,9). Potem sem še tretjič ostala doma, češ da se res temeljito pozdravim in zdaj sem v tretjem poskusu doma že peti dan. Včeraj sem poskusila iti na eno triurno vajo v glasbeni šoli, pa me je čisto izmučilo, čeprav sem imela vročino na moje veliko presenečenje samo 37. Danes se sicer počutim najbolje v že kar nekaj časa (razen spet tista rahla omotica), nahoda in hripavosti pa ni več, tako da sem bila že skoraj prepričana, da nimam več vročine, pa imam vendar 37’3. Najboljše počutje, pa najvišja vročina v zadnjih dneh?! Zelo me že skrbi, ker ne vem, kaj naj naredim, v šoli sem že tako ogromno manjkala, na spletu pa najdem same informacije o tem, kako je vztrajna vročina lahko simptom raka in podobno. Pa še za informacijo, sicer redno jemljem vitamin D in cink. Vnaprej hvala za odziv.

Če vročina/utrujenost/slabo počutje trajajo 3 tedne, svetujem širšo obravnavo pri osebnem zdravniku s podrobnim pregledom, preiskavami (kri, biokemijske preiskave, elektroliti, CRP, SR, ščitnični hormon) ter iskanje morebitnih okužb (test na mononukleozo, slikanje pljuč, preiskava urina).
Torej na ponovni obisk k izbranemu zdravniku.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close