Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v želodcu

Bolečine v želodcu

Že en mesec imam bolečine v trebuhu, mehko, bledo blato (ki se ponavadi konča tudi z nekaj driske, drugače je blato zelo “razdrobljeno”). Bolečine se pojavijo ponavadi zvečer preden grem spat in takrat moram obvezno nekaj malega pojesti. Zjutraj so problemi podobni le da imam občutek kot da imam luknjo v želdocu in moram takoj nekaj pojesti. Ob veliki potrebi me peče zadnjica verjetno zaradi blata, ker hodim na potrebo 5x na dan (prej 2). Imam tudi hemeroide oziroma nekaj podobno temu (nisem prepričan če so). Nimam slabosti, niti problemov z apetitom, ne bruham, ne vročine, v blatu ni krvi ali česa podobnega, normalno jem 3-4 na dan. Bolečine pa so “parajoče” se pojavijo za sekundo ali dve in potem zginejo in tako po vsem trebuhu, predvsem levi strani.

Kaj bi to lahko bilo ?

V naprej hvala za odgovor.

Lp, Janez

Spoštovani!

Vsekakor bi na vašem mestu najprej poizkusil z zdravljenjem želodca (čeprav navajate bolečino na levi strani). Pretirano izločanje kisline je lahko krivo za večino vaših znakov. V kolikor se izkaže, da to nima nobenega učinka, bi se usmeril v iskanje vzrokov v debelem črevesu, npr. kronična vnetna črevesna bolezen v začetku povzroča opisane težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Kako se pa zdravi kronična črevesna bolezen in zakaj se pojavi (mogoče pomaga podatek da sem jedel zelo neredno, slabo prežvečim hrano – oziroma jo goltam, pil več kav na prazen želodec, v glavnem same slabe navade) ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Spoštovani!

Diagnozo je potrebno najprej potrditi z rektoskopijo in kolonoskopijo, nato pa se zdravimo z ustreznimi zdravili.

Vaše neredno prehranjevanje bi utegnilo bistveno prispevati k bolečinam v želodcu.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close