Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija BOLEČINE V UŠESIH

BOLEČINE V UŠESIH

Sin ima alergijski rinitis. Pečejo ga oči, srbi v grlu in teče iz nosa.
Jemlje Aerius tablete; eno na dan, kapljice za oči in razpršilo za nos.

Zanima me, zakaj so se pojavile bolečine v ušesih pri izpihovanju nosa? Zdravnica pravi, da je sluhovod zdrav. Več ne pove. Otrok pa pri vsakem izpihu joka, če si ne zamaši ušes. Prosim, za nasvet; upam, da ni prišlo do poslabšanja alergije in okvare sluhovoda.

Vnaprej se vam najlepše zahvaljujem!

Hojla

Pogoste so te težave pri majhnih otrocih z ozkimi eustahijevimi tubami. Pri moji hčeri se je pojavljala enaka težava. Obrisala si je nos, uho pa jo je še nekaj časa bolelo. Pri večjih se lahko uporablja metoda, s katero tube prepihamo, obstajajo pa pripomočki, ko otrok z nosom napihne balon (namesto z usti). Tako se tube širijo in težave zmanjšajo.

Lp-Mojca

Pri izpihovanju ga bolijo ušesa, ker je alergijsko vnetje kronično vnetje in povzroča zadebelitve sluznice tako v Evstahijevi cevi kot nosni sluznici, ob tem je možen tudi manjši izliv v bobničnivotlini. Ker je zaradi tega bobnič manj podajen, ga ob povišanju tlaka pri izpihovanju bolijo ušesa. Ko se bo alergijsko vnetje umirilo (ob terapiji, ki jo imate in je zelo v redu), bo tudi izpihovanje manj boleče. Približno enak mehanizem je tudi pri navadnem prehladu, tudi takrat pravzaprav bolijo ušesa pri izpihovanju.
Pa še to, da pri izpihovanju ponavadi pihamo kot slončki. To je narobe. Pravilno izpihujemo tako, da zamašimo eno nosnico in srednje močno pihamo (ne z vso silo), potem zapremo drugo nosnico in izpihujemo prvo spet srednje močno.
Uspešno prebroditev cvetenja vam želim
Tanč

Hvala vsem za odgovore!

New Report

Close