Najdi forum

Bolecine v trebuhu

Pozdravljeni g.Pušenjak.

Prosila bi vas za mnenje.

Stara sem 33 in sem 10 mesecev po porodu. Še dojim. Menstruacijo sem imela sedaj 3x v razmaku mesec in pol. Prvi dve sta bili normalni, zadnja je pa trajala 4 dni in je bila zelo blaga,bolj kot krvavitev je bil rjav izcedek. 14 dni potem se mi je znova za dva dni pojavil rjavi izcedek. Od same zadnje menstruacije naprej me vsakodnevno spremljajo bolečine kot nekakšna blaga do močnejša menstrualna bolečina.  To traja že cel mesec. Tudi recimo ob napenjanju ko grem na blato,čutim bolečino v jajčnikih. Bila sem na pregledu pri svojem gin. Naredil je vaginalni pregled in ultrazvok kjer ni bilo nič posebnega. Med samim ultrazvokom pa me je močno bolelo v spodnjem delu trebuha. Tudi kri in urin sta vredu. Tumorski markerji in crp je  tudi vredu.

V preteklosti sem se zdravila v amb.za neplodnost,pred prvo zanositvijo sem imela endometriozno cisto na levem jajčniku, imam pa tudi miom 3cm velik mislim da na steni maternice,ki pa zaenkrat miruje. Ginekolog se na podlagi preiskav ni odločil za kakšno drugo preiskavo.

Zanima me kaj menite vi,kaj bi mogoče vi posumili v takem primeru,bi bilo smiselno narediti še kakšno preiskavo …bolečine še vedno vztrajajo.

Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

krvavitve ob dojenju, ki očitno niso menstruacije, saj je razmik med njimi manj kot 20 dni, so možne in temu rečemo “izvenciklične krvavitve iz atrofične sluznice ob dojenju”. Od česa bolečine seveda ne bi vedel, ampak s krvavitvami verjetno nimajo nobene zveze. Lahko bi šlo za kakšno endometriozo, čeprav tudi ta v času nosečnosti in dojenja in dokler ni ciklusa, miruje. Skratka, če bi bolečine vztrajale dalj časa (še več kot 2 meseca), bi se vrnil k ginekologu in prosil, da vas usmerijo na sekundarno oz. terciarlno raven, morda kaj spet v center za endometriozo v Ljubljani, kjer imajo s pelvično bolečino veliko izkušenj.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close