bolečine v očeh
Že nakj časa se mi pojavljajo bolečine v očeh. Zjutraj ne morem odpreti vek, oz ko jih, me močno boli eno ali drugo ali pa kar obe očesi. Potem se mi oko kar nekaj časa še solzi, je rdeče, boleče,..
Teževe so se pričele kaki 2 leti nazaj. Bile so bolj občasne in obiskala sem okulista, vse so mi izmerili in vse je OK. Tudi vidim dobro. Samo ko me oko boli sploh gledati ne morem.
Okulistka je rekla, da se je verjetno zaradi dela na računalniku in ostale obremenjenosti (branja, …) kvaliteta solz poslabšala in oči so bolj suhe. Predpisala mi je kaplice in priporočila naj si jih 1x dnevno – zvečer kapnem v oko. Stanje se je res najprej izbopljšalo, tako, da sem bila celo nekaj časa brez kaplic. Nato pa se je poslabšalo. Spet sem obiskla okulista in izvidi so bili tudi tokrat OK. Predpisala mi je malo drugačne kaplice (dodan je bil A vitamin), vendar so me po njih oz. ko sem si jih dala v oko, močno pekle oči, tako, da sem se vrnila in mi je nato napisala ponovno prvo verzijo kapljic LACRYVISC.
Stanje je bilo nekaj časa boljše zdaj pa je spet slabše. Obdobja, ko je oko brez bolečin so vse krajša in vse manj jih je, kljub temu, da si redno dajem kaplice v oko zdaj zjutraj in zvečer.
Nimam občutka, da bi se mi poslabšal vid, je pa vse skupaj zelo boleče in zoprno še posebej, ker imam rdeče oči in vse zasolzene.
Kaj mi svetujete.
Kot opisujete gre res verjetno za težave v zvezi s suhim očesom. Še posebno značilno za to je, da so težave zjutraj bolj izrazite. Svetujem vam podobno kot so vam že svetovali kapljice v obliki umetnih solz ali v obliki gela. Zelo se priporoča preparate brez konzervansov, ker le ti lahko še dodatno dražijo oči. V kolikor nadomestki solz ne bi pomagali je potrebno preiskusiti še z dodatno terapijo, odvisno od stanja oči.