Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bolečine v nogah ponoči

Bolečine v nogah ponoči

Spoštovani.

Že z otroštva se spominjam, da se nikoli nisem dobro naspal (sedaj imam 68 let, teža 80kg, višina 175cm). Pred pribljižno 5 leti sem se začel prebujat zaradi bolečin v nogah. Bolečina ni huda, očitno pa dovol močna, da mi uniči spanec, ter me zadnja leta prebuja.

Opis bolečine:

topa enakomerna bolečina (ni krčev ali trganja)
bolečina je v spodnjem delu mečnice
bolečina izgine ko nogi ohladim
če vzamem Zaldiar pred spanjem, so težave manjše
koža na mečni mišici je rdeča in bol boleča pri ščipanju kot sicer na telesu
bolečine so močnejše in bol prisotne, če so noge pokrite z debelo in težko odejo

Opravil sem UZ ven spodnjih okončin. Diagnoza: normalen UZ ven spodnjih okončin. Poseg je bil opravljen dopoldan, ko mi ta težava ne dela problemov.

Prosim za vaše mnenje, če je mogoče, da so moje težave posledica napake na venah spodnjih okončin, ki mi delajo težave med stanjem od rojstva. Pred nekaj leti so te težave postale tako velike, da se zbudim. Če smatrate, da je mogoče, da so bolečine v nogah med stanjem posledica težav z venami, mi prosim povejte, kateri pregled lahko to potrdi ali ovrže. UZ ven očitno to ni.

Če ocenjujete, da te bolečine niso posledica težav z venami, vas prosim za mnenje, kaj bi lahko bilo. Bolečine so vsako leto močnejše. Čez poletje je manj težav, verjetno zaradi uporabe manj pokrival za spanje. Že nekaj let jemljem Zaldiar pred spanjem, saj kadar ne vzame imam dan pokvarjen.

Hvala za vsak nasvet.

S spoštovanjem
Jože

Pozdrav!
Bolečine v mečih so lahko tudi zaradi arterij, kar pa se običajno pokaže pri hoji.
Sicer pa je bolj verjetno ozadnje zaradi hrbtenice.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani.

Težav pri hoji nimam razen žuljev, ki pa so druga zgodba.

Prosim za mnenje, kateri pregled naj opravim, da bo vaše mnenje (hrbtenica) potrdil ali overgel.

Prosim tudi za razlago zakaj sklepate, da so težave posledica hrbtenice, pri pogojih nastanka: samo med spanjem in vedno izginejo, ko noge ohladim.

Hvala.

S spoštovanjem
Jože

Za izključitev okvare arterij je enostavna preiskava meritve gleženjskega indeksa, kar običajno lahko opravite tudi v zdravstvenih domovih. Če je to v mejah normale, potem drugih preiskav ni potrebno napraviti. Glede hrbtenice, okvare živcev pa je potreben posvet in pregled pri osebnem zdravniku, ki bo usmeril diagnostiko v pravo smer.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close