Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Bolečine v nogah in vrtoglavica

Bolečine v nogah in vrtoglavica

Spoštovani,

Upam, da mi boste lahko odgovorili na moje vprašanje; stara sem 24 let in pred šestimi leti so mi ugotovili prolaps zaklopke. Od takrat jemljem beta blokatorje. Kakšnih večjih težav ni oz. sem se nanje že navadila. Približno 1 teden pa se dogajajo, meni še nepoznane stvari. Začelo se je na običajnem sprehodu, kar naenkrat se mi je zavrtelo in dobila sem nenavaden občutek, kot da so tla pod mojimi nogami okrogla in začela sem hoditi kot “račka”. Naj povem, da so bile moje noge težke kot kamen in sem jih komaj premikala. V službi več ali manj sedim, zjutraj je vse ok, po nekaj urah pa se mi začne vrteti in me začne dobesedno premikati npr v levo stran. Ko vstanem je zopet občutek, kot da tla niso ravna, zato se opotekam iz ene strani na drugo. Zanimivo je, da nisem v obraz nič bleda, ampak prej rdeča. Probala sem tudi s telovadbo, ampak me noge preveč bolijo (kot da bi prehodila 20 km).
Drugače sem vsak dan aktivna, ogromno hodim (prbl 7 km na dan) in pomalem tudi kolesarim. Zdaj že 1 teden ne morem niti na majhen sprehod. Danes popoldne sem imela stopala tako zaotečena, da sem komaj spravila čevlje nase. Vse te občutke stalno spremlja slabost in parkrat sem tudi bruhala. Še bolj pa mi je čudno, da se zjutraj sploh ne morem zbuditi, prej sem vedno vstajala brez problemov, sedaj pa spim kot ubita. Svojih podočnjakov raje ne bom opisovala.

Danes sem se želela naročiti na pregled pri svoji zdravnici, pa je dejala, da je to nizek pritisk in da naj ne zganjam panike.
Kaj menite vi? Hvala za odgovor.

Bolnice, ki imajo prolaps mitralne zaklopke imajo pogostoma kar pisano sliko težav. Težko bi odgovoril na vprašanje ali so vse vaše sedanje težave posledica nizkega krvnega tlaka (vrtoglavica, bruhanje, zanašanje pri hoji, zatekanje nog) oziroma težave v okviru prolapsa mitralne zaklopke.

Upam, da so motnje prehodnega značaja in da ni zadržkov za redno telesno dejavnost. V nasprotnem primeru se še enkrat pogovorite z vašo zdravnico.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close