Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v mišicah

bolečine v mišicah

Spoštovani!
Oglašam se vam zaradi težave, ki me pesti zadnje 3 tedne. Navedla bom nekaj podatkov o sebi. Stara sem 28 let, imam sedeče delo, v bistvu sedim za računalnikom od 8.30 zjutraj pa do 17.30 zvečer. V zadnjem letu sem doživela hudo izgubo in s tem velik pretres. V zadnjem letu sem zmeraj v čustveni napetosti, z partnerjem se ne razumeva in sem lahko rečem že najmanj trikrat doživela živčni zlom. Zdravnica mi je rekla, da bi bilo dobro, da bi jemala antidepresive, vendar se za to nisem odločila, ker se bojim, da potem ne bi mogla voziti avta, od katerega sem odvisna in da potem ne bi bila več JAZ. Ne vem, ali sem se prav odločila, ker se še po tolikih mesecih ne počutim dobro.Kaj menite vi?
Sedaj pa k naslednji težavi. Bolijo me mišice na hrbtu in potem naprej po zadnji strani nog. Vendar so bolečine take, kot takrat, ko imamo gripo in me vse boli, tudi ko ležim in sem na miru. To me zelo obremenjuje, zato bi prosila za vaše mnenje, kaj bi to bilo. Ali je to pomanjkanje gibanja ali pa je kaj v zvezi z živci.
K zdravniku zaradi službe še kar nekaj časa ne bom mogla iti.
Nasplošno me skrbi, da bi zaradi mojih čustvenih težav zapadla v kako hudo bolezen.
Vnaprej hvala in lep pozdrav.

Spoštovani!

Če imate težave z razpoloženjem, potem bi bilo kar prav, d jemljete antidepresive. Kljub jemanju antidepresivov lahko mirno vozite osebni avto, zaradi njih ne boste nič osebnostno spremenjena (drugačna, kot bi bila, če bi bila zdrava), ne boste se jih navadila in ne boste odvisna od njih.

Bolečine, ki jih opisujete, gredo na račun prisilne drže za računalnikom. Za neposredno olajšanje lahko poizkusite z masažo ali kakim zdravilom proti bolečinam. Med delom se poizkusite razmigati, uredite si stol tako, da vam bo naslonjalo podpiralo ledveni del hrbta, poskrbite za to, da se čim večkrat razmigate, raztegnete hrbet. Živci neposredno ne vplivajo na to stanje, ga pa zaradi težjega prenašanja samo poslabšujejo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor.
Rada bi vprašala še to, kako vemo, da je nastala rana na želodcu.Pozabila sem namreč napisati, da me tudi skeli v želodcu, čeprav nisem nikoli imela težave z njim. Ali lahko kupim kakšne tablete za preventivo?Pa še to:ko se pojavi rana na želodcu, ali je to ozdravljivo?

Spoštovani!

Kadar imamo na želodcu ali dvnajstniku rano, čutimo bolečine v žlički, lahko tudi za spodnjim delom prsnice ali pod desnim rebrnim lokom. Zagotovo vemo le po pregledu – gastroskopiji. Izogibati se moramo zdravil, ki lahko povzročijo ali poslabšajo rano na želodcu: aspirin, antirevmatiki ipd. Kajenje, vroča, ledeno mrzla, močno začinjena hrana, obilica črne kave, alkohol slabo vplivajo na stanje želodčne sluznice in se jih je bolje izogibati. Pomemben dejavnik je stres in psihični vplivi.

Rana na želodcu je ozdravljiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close