Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v mečih

Bolečine v mečih

Pozdravljeni!
Že nekaj časa imam težave z nogami in sicer z bolečinami v mečih. Bolečine imam skozi ves dan, najhujše so ponoči preden zaspim. Imam občutek nemirnih nog in pri hoji imam občutek, da nimam nobene moči v spodnjem delu noge. Za trenutek pomaga, če mišice v mečih napnem, vendar je bolečina zopet tukaj. Zadnje čase pa imam tudi mravljinčasta kolena (nekaj podobnega kot da bi padla v hude koprive:). Bolečine v mečih sem imela že poprej do 15 let nazaj, (stara sem 37 let) vendar niso trajale nenehno kot sedaj. Ponavadi so me bolela kakše dan, dva v tednu. Zdaj pa se vsa stvar samo stopnjuje tako da imam bolečine že po ves dan. Krčnih žil nimam, vsaj ne vidnih, pač pa imam veliko pajkastih rdečih žilic. Občasno se mi takšen občutek pojavlja tudi v rokah od komolcev navzdol (občutek mravljinčenja v komolcih in nemoči v rokah). Zanima me kaj bi bilo vzrok tega, saj me te bolečine, čeprav niso hude spravljajo ob živce in zaradi tega tudi noge stalno premikam. Kaj bi se dalo še narediti, da bi to prenehalo vsaj občasno razen tablet proti bolečinam? Ali je to mogoče borelioza? Ker sem doma s kmetije so klopi stalno prisotni, samo leta nazaj nihče za boreliozo ni vedel, zdaj sicer pazim, če bi se pojavili znaki.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav! Miša

Spoštovani!

Take bolečine pogosto povzroča zastajanje krvi v venah, ki jih pogosto niti ne opazimo. Vendar je problem t.i. nemirnih nog pereč, saj strokovnjaki še niso našli zadovoljivega odgovora na to vprašanje. Razen pavšalnih nasvetov, ki vam mogoče kljub temu lahko delno pomagajo, tj. čim več hoje in počivanja z dvignjenimi nogami in izogibanje sedenju, stanju, sedenju s prekrižanimi nogami, vam ne znam nič kaj pametnega svetovati. Verjetno pa bi bilo dobro, da se posvetujete tudi z vašim zdravnikom.

Borelijska infekcija je lahko včasih tudi prikrita. Samo na podlagi znakov je ni mogoče popolnoma izključiti, zato je prav, da se oglasite pri zdravniku in se dogovorita za ev. pregled krvi, s pomočjo katerega je moč potrditi ali izključiti borelijsko okužbo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close